Op deze pagina vind je enkele originele ideeën om je zwangerschap aan te kondigen bij je partner, bij vrienden en bij familie. Hoe vertel jij dat er een baby op komst is? Heb je nog leuke ideeën, laat het ons dan zeker weten.

Zwangerschap aankondigen: aan de papa

De zwangerschap aankondigen en het goede nieuws aan je partner te vertellen kan je hem meteen een paar babyschoentjes cadeau doen. Meer origineel is hem een uitgebreid diner aan te bieden waarin elke gang uit een gerecht met een ei bestaat.

Als je zijn ‘kunde’ in het papa zijn al even wil testen dan kan je een brief schrijven waarin je hem uitlegt dat hij vader wordt, deze knippen als puzzelstukjes en zo in een enveloppe steken.

Zwangerschap aankondigenZwangerschap aankondigen: aan de grootouders

Klassiekers zijn een kadertje met de eerste echo. Je kan ook enkele dagen achter elkaar een briefje naar je ouders sturen met telkens één woord “Er” – “is” – “een” – “baby” – “op” – “komst”. Of telkens een foto van de kinderen die je al hebt, uiteindelijk gevolgd door een kaartje met een “?” erop.

Je kan een stuk babyspeelgoed of een knuffel cadeau geven, dit is vooral leuk als je de zwangerschap tijdens de feestdagen wil aankondigen. Cadeaus in de stijl van “voor oma” of “voor opa” doen het ook wel om de zwangerschap aankondigen.

Bijzonder origineel is ook volgende “sollicitatiebrief”:

Geachte heer, Geachte mevrouw

Naar ik vernomen heb zijn jullie nog op zoek naar een persoon voor de invulling van volgende vacature: “kleinkind”. Bij deze ben ik dan ook zo vrij om naar deze betrekking te solliciteren.

Mijn interesses gaan vooral uit naar:
Spelen met mijn rammelaar,
wandelingen,
samen liedjes zingen,
paardje rijden op opa’s knie,
naar de eendjes kijken met ons 3,
ik blijf ook eens graag logeren,
maar dan moet ge wel mijn bo’kes smeren.
Ik zoek een lieve oma en opa
met een onderscheiding op hun grootouderdiploma.
Ik zal terug iets van me laten horen
zodra ik ben geboren!

Hoogachtend,
Uw kleinkind in spe

Zwangerschap aankondigen: aan familie

Als je reeds een zoon of dochter hebt kan je hem/haar een T-Shirt aansteken met een tekst als “Geef mij maar een dikke kus, want ik word een grote zus.” of “Ik ben stoer, want ik word een grote broer.”.

Wanneer je nog een tiener broer of zus hebt, dan kan je hem/haar op een familiefeestje een huissleutel met ‘babysit’ sleutelhanger cadeau doen. Leuk om te zien hoe lang het bij iedereen duurt eer de link gelegd wordt.

Wanneer je familie uitnodigt voor een etentje bij je thuis, dan kan je op het moment van het dessert binnenkomen met een plateau gevuld met suikerbonen, papflesjes, de eerste echo, enz.

Wil je echt origineel zijn, dan kan je je zwangerschap aankondigen met een video.

Aan collega’s of vrienden

Zwangerschap aankondigen bij je collega’s en vrienden, hoe doe je dat? Je kan ’s morgens, voor iedereen er is, op elk bureau een tut (fopspeen) leggen en dan wachten tot ’s middags om je zwangerschap officieel bekend te maken.

Voor vriendinnen kan je een aantal maandverbanden of tampons inpakken, zeg er dan bij dat je deze voorlopig toch niet echt nodig hebt.

Wanneer je Van Mol of De Haes heet kan je collega’s op een vergadering trakteren op chocolade pralines in de vorm van mollen of haasjes.

En lees hier de tips voor het zwangerschap aankondigen  aan je baas.

Hoe antwoorden op de vraag wanneer er kindjes komen?

Eens je getrouwd bent of samenwoont wordt je als koppel ongetwijfeld geconfronteerd met de vraag: en wanneer komen er nu kindjes? Om niet te zeggen dat je door jan en alleman om de oren wordt geslagen met deze vraag.

Dit wordt des te irritanter wanneer je probeert zwanger te worden en dit, zoals bij de meeste koppels, niet onmiddelijk lukt. Het Laatste Nieuws geeft enkele leuke antwoorden op de vraag Wanneer komt de baby?

 1. Wanneer ik afgekickt ben
 2. Waarom, wil je er een kopen?
 3. Ik wacht op een boodschap van de engel Gabriel
 4. Hoe maak je dat nu weer, een baby?
 5. Ik ben eigenlijk op dit moment zwanger… van puppies!
 6. Tjah, als ik naar jouw kinderen kijk, wil ik me liever laten steriliseren
 7. Ik ben zwanger, eigenlijk… mag ik nog wat wiskey?
 8. We wachten op eentje van Ikea
 9. Volgende zondag, tussen de soep en de patatten
 10. Ik weet het niet, wanneer?
 11. Nooit, ik wil geen kinderen

 1. vooral wanneer je bezig bent zwanger te raken word je hier heel veel mee geconfronteerd (lijkt t)
  Ik vind punt 1 & 2 wel zoooo goed dat ik die vanaf nu ga gebruiken haha

 2. Als je al een langere tijd probeert zwanger te worden, zijn dit soort vragen erg confronterend en weet je soms niet meer hoe te reageren. Die van Ikea vind ik wel een leuke. Omdat men er blijkbaar vanuit gaat dat iedereen zomaar even zwanger kan worden. Alsof je een boodschapje doet!
  Kijk op: http://www.reborn-coaching.nl voor een andere kijk op zwanger willen worden.

 3. supertof gevonden.einelijk eens iets leuk te kunnen antwoorden na de zoveelste zwangerschapsvraag.je zal ze eens zien kijken als ik om die wiskey vraag.gepost door valerie 11 maart 2010

 4. Dit zijn leuke dingen te lezen, maar meestal zeg ik gewoon dat ik ze nog niet wil, tenzij ik die persoon zo goed ken dan zeg ik het gewoon, dat het niet gaat zonder hulp.

  Marjan: heb even gekeken op die site, vind het trouwens belagelijk hoeveel ze er voor vragen! Als zwanger worden niet lukt (wij zijn al met al 6 jaar bezig) en je bent met behamdeling bezig (wat ook geld kost) en dan nog eens zo veel te betalen voor een curses! belagelijk gewoon.

  Groetjes Bianka

 5. Dat is egt niet nnormaal mijn zus is verhuisd naar haar geboorte dorp en werd spontaan zwanger. en marjan? wat jij bespreekt kunnen ik en mijn vriend ook GRATIS ik ga tog gwen 80 euro uitgeven voor een uurtje praten ben niet gek pfff.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
more...