Wanneer verkondigen we het grote nieuws? Natuurlijk willen jullie het grote nieuws liefst zo snel mogelijk aan familie en vrienden vertellen (wat begrijpelijk is natuurlijk). Toch zouden wij hier een beetje de boeman willen spelen en jullie de goede raad willen meegeven nog even te wachten met het grote nieuws te verkondigen.

Wanneer moet ik bevallenDoorgaans wachten de meeste toekomstige ouders tot na de 3de maand van de zwangerschap, gewoon omdat de eerste 3 maanden de meest cruciale zijn van de zwangerschap. In deze eerste periode is de kans op een miskraam het grootst en dat wil je niet later aan iedereen moeten vertellen. En het is ook beter even te wachten om zeker te weten wanneer ik moet bevallen.

Wanneer moet ik bevallen?

Er bestaat een heel eenvoudig formule(tje) om je juiste bevallingsdatum te berekenen! Maar vooraleer je de juiste bevallingsdatum kan berekenen moet je natuurlijk wel weten dat een normale bevalling ongeveer 40 weken duurt vanaf de 1ste dag van je laatste menstruatie.

Ter info: De eigenlijke bevruchting vindt pas plaats aan het begin van de 3de week.

Bevallingsformule:
1ste dag van je laatste menstruatie – (min) 3maanden + (plus) 7dagen = bevallingsdatum

We hebben je het gemakkelijk gemaakt met de vruchtbaarheidscalculator. Zo bereken je gemakkelijker wanneer moet ik bevallen?

Voorbeeld:
Je laatste menstruatie is begonnen op datum van 18 september.
Als je van deze datum 3 maanden aftrekt kom je op de datum van 18 juni volgend jaar. Tellen je daar nog eens 7 dagen bij, dan weet je dat je uitgerekend voor 25 juni.

Nog een goede raad van tante Kaat!
Laat alleen aan jullie ouders de juist uitgerekende bevallingsdatum weten en verkondig aan de rest van de familie en vrienden een ietwat minder exacte (of latere) datum.

Zo voorkom je dat vrienden en familie jullie onnodig zouden (lastig) vallen op het moment dat jullie eventueel enkele dagen overtijd zouden gaan.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
more...