Voeding tijdens de zwangerschap is van belang voor mama en kindje. Immers alles wat mama eet komt ook bij de baby terecht. Roken, drugs en alcohol tijdens de zwangerschap laat je beter helemaal. Lees hier onder nog meer handige weetjes over gezonde voeding tijdens de zwangerschap.

Meer vis  geeft verstandige kinderen

Meer vis tijdens de zwangerschap geeft verstandige kinderen. Een studie bij 341 moeders en hun drie jaar oude kinderen geeft aan dat moeders die tijdens de zwangerschap meer vis eten gemiddeld verstandigere kinderen hebben.

Uit het onderzoek bleek echter ook dat niet alle vis even goed is. Bepaalde vissoorten zoals tonijn en zwaardvis bevatten door vervuiling te hoge concentraties kwik. Kinderen die voor de geboorte werden blootgesteld aan te hoge kwik concentraties haalden slechtere resultaten voor de test.

De conclusie is dus: eet meer vis tijdens de zwangerschap, maar kies vis uit die gemiddeld slechts weinig kwik bevat. Dus geen tonijn of zwaardvis, maar wel bv. zalm, sardienen of bot. Of kies visolie.

Ook mannen verdikken tijdens de zwangerschap

Amerikaanse mannen verdikken tijdens de zwangerschap gemiddeld 6 tot 7 kilo. In veel gevallen dienen ze tijdens de zwangerschap zelfs nieuwe kleding aan te schaffen.

Uit een rondvraag bij 5000 mannen blijken er verschillende redenen voor de gewichtstoename te zijn. Er wordt tijdens de zwangerschap vaak genoten van de laatste maanden met zijn tweetjes: een gezellig etentje thuis of op restaurant, een lekker glaasje wijn, enz. Bijna de helft van de mannen legt de schuld bij de vrouw: er zouden tijdens de zwangerschap grotere porties en meer snacks op tafel komen.

Van de ondervraagde mannen volgde meer dan 30 procent na de bevalling een dieet om het overgewicht kwijt te raken.

Voeding tijdens de zwangerschap

  1. zou het niet kunnen dat verstandigere mensen vaker vis eten dan minder verstandige mensen en dat het krijgen van verstandigere kinderen dus niets met de vis te maken heeft maar met genetica?

  2. Ik ervaar dit ook, verdikken …
    Maar ik zou het in mijn geval toch niet aan de voeding wijten.
    Het lijkt wel een gevolg van inleving en solidarteit :)

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
more...