Wordt het een jongen of meisje? Er bestaat in de volksmond heel wat bijgeloof over het geslacht van de baby waarvan je in verwachting bent. In sommige van deze bakerpraatjes zit een kern van waarheid, andere zijn gewoon te gek voor woorden.

Ken je zelf nog leuke bakerpraatjes voor een jongen of meisje, laat het ons dan zeker weten.

jongen of meisjePuzzelen voor een jongen of meisje

Vind je hier een overzicht van bakerpraatjes en bijgeloof over een jongen of meisje.

 • Als je kindje een zichtbaar (blauw) adertje heeft naast het oog richting de neus dan zal het kind dat daarna geboren wordt een jongen zijn. Ontbreekt het blauwe streepje, dan zal het kindje een zusje krijgen.
 • Ben je misselijk en moet je vaak overgeven tijdens de zwangerschap, dan krijg je vast een meisje. Jongens geven pas narigheid na de geboorte.
 • Vrijen voor een jongen of meisje. Het ‘voorbeeld’ bovenop leggen. Wil je een jongetje dan moet je man tijdens het vrijen bovenop. Wil je een meisje dan moet de vrouw boven.
 • Als het haar van het vorige kindje in de nek een puntje vormt, dan wordt het volgende kindje een meisje, anders een jongentje.
 • Zit het haarkroontje van je vorig kind naar rechts of links van het hoofd, dan wordt het een meisje. Zit het kroontje mooi in het midden van het hoofd, dan wordt je volgende baby een jongen.
 • Wil je graag een meisje dan moet je een muts dragen bij het vrijen, wil je een jongen dan moet de man de muts opzetten. Een muts tijdens het vrijen voor een jongen of meisje??
 • Draag je hoog dan krijg je een meisje. Ligt je kindje laag, reken dan maar op een jongen.
 • Draag je naar voor, dan wordt het een jongen. Indien meer rond, dan wordt het een meisje.
 • Heb je een gevoelige of pijnlijke navel, dan wordt het een meisje. Voel je niks aan je navel, dan wordt het een jongen.
 • Leg een stuk van 1 euro op de buik van de moeder, probeert het kind in de buik de euro te pakken dan is het een meisje zo niet dan is het een jongen. Dat zou wel eens kunnen kloppen als je weten wil of het een jongen of meisje wil ;-))
 • Als je buik snel groeit en zichtbaar wordt dan krijg je een jongen.
 • Heb je een streep op je buik die recht loopt, dan wordt het een jongen. Zit er een kronkel in de streep, dan wordt het een meisje.
 • Heb je een zwangersschapstreep die boven je navel uitkomt dan wordt het een jongen, loopt de streep tot je navel dan wordt het een meisje.
 • Last van koude voeten tijdens de zwangerschap, dan wordt het een jongen. Merk je geen verschil dan maak je meer kans op een meisje.
 • Laat een vrouw tijdens de zwangerschap veel winden en boeren, zoals de vader, dan word het zeker een jongen.
 • Heb je elke dag trek in vers sinaasappelsap, dan krijg je een meisje. Als je dit drankje tijdelijk niet kan uitstaan, dan krijg je een jongen.
 • Besteed je meer tijd aan het bereiden van eten dan krijg je vast een jongen, want de liefde van een man gaat door de maag.
 • Wil je een jongen, vrij dan op het moment van de eisprong. Zaad dat jongetjes geeft zwemt sneller, maar leeft korter. Zaad dat meisjes geeft is langzamer, maar leeft langer. Vrij je dus enkele dagen voor de eisprong, dan krijg je een meisje. En meer recepten voor een jongen of meisjes als je vrijt.
 • Heb je midden in de nacht plots zin in zure dingen zoals zure haring en augurken, dan krijg je een jongen. Van een meisje ga je verlangen naar ijs, chocolade en andere zoetigheid.
 • Volgens Duits bijgeloof heb je meer behoefte aan slaap als je een meisje verwacht. Een jongetje maakt juist minder slaperig.
 • Is de grootmoeder grijs, dan wordt het een jongen. Is het een andere kleur reken dan maar op een meisje.
 • Op de Filipijnen gelooft men dat als een zwangere vrouw er mooi uitziet, ze een meisje zal krijgen; is ze lelijk dan word het een jongen.
 • Indien een zwangere vrouw door de knieën gaat om iets op te rapen en haar knieën blijven gesloten dan wordt het een meisje, gaan ze open dan wordt het een jongen.
 • Neem de ring van de aanstaande moeder en een hoofdhaar. Hang de ring in het midden van het haar. Houdt dan de ring aan het haar stil boven haar navel. Als de ring rondjes draait, dan wordt het een meisje. Als de ring heen en weer schommelt, dan wordt het een jongen.
 • Slaap je tijdens je gehele zwangerschap op de linkerzij, dan krijg je een jongen. Slaap je steeds op de rechterzij, dan wordt het een meisje.
 • Als de hartslag hoog is (150-160) dan word het een meisje, is de hartslag laag dan wordt het een jongetje.
 • Spaans bijgeloof zegt dat als je vraagt aan een zwangere vrouw om haar handen te laten zien en ze steekt haar twee handen naar voren met de handpalmen naar boven dan wordt het een meisje, doet ze het met de handpalmen naar onder dan wordt het een jongen.
 • Heeft de toekomstige moeder een ochtendhumeur, dan krijgt ze vast een meisje. Is ze echter heel vrolijk en lacht ze veel, dan wordt het zeker een jongen.

En zo zijn er nog heel veel meer fabeltjes over een jongen of meisje.
Ken je zelf nog leuke bakerpraatjes voor een jongen of meisje, laat het ons dan zeker weten.

Zelfverzekerde vrouwen krijgen meer jongens

Dominante, zelfzekere vrouwen krijgen in het algemeen meer jongens dan afwachtende, meegaande vrouwen. Dit zou te maken hebben met het testosterongehalte. Uit onderzoek bij koeien is gebleken dat het testosterongehalte in de follikels van de eierstokken invloed heeft op het geslacht van de embryo. Zo zou de eicel mee kunnen bepalen of het bevrucht wordt door een zaadcel met X (meisje) of Y (jongen) chromosoom.

Onderzoek toont aan dat deze lijn kan doorgetrokken worden bij mensen. Het testosteron gehalte is zowel gerelateerd aan het karakter van de vrouw als aan de waarschijnlijkheid dat ze moeder is van jongens / meisjes. Het testosterongehalte is natuurlijk onderhevig aan externe factoren zoals stress, dit verklaart onder andere waarom er tijdens de 2 wereldoorlogen meer jongens geboren werden.

Kan parfum mannelijke foetus onvruchtbaar maken?

Richard Sharpe, een Britse onderzoeker, heeft ontdekt dat het geslacht van een foetus zich al veel vroeger ontwikkelt dan gedacht. Vooral tijdens de eerste 12 weken van de zwangerschap zou de ontwikkeling van de voortplantingsorganen bij een mannelijke foetus erg gevoelig zijn.

Tijdens de eerste 8 tot 12 weken worden hormonen, zoals testosteron, geactiveerd die later een belangrijke rol spelen in het voortplantingsysteem. Volgens de onderzoeker is het niet uitgesloten dat bepaalde chemische stoffen aanwezig in cosmetica deze activering in de war sturen… met alle gevolgen van dien.

Dus mag je als zwangere vrouw geen geparfumeerde cremes meer smeren, geen deodorant spuiten,… toe te voegen aan het lange lijstje van wat niet mag. Voor we het vergeten: de onderzoekers zeggen er wel bij dat er geen sluitend bewijs is, maar er zijn toch indicaties dat… bron – Het Laatste Nieuws

 

 1. ik wil graag een jongen en hebt nu een meisje wat kan ik het beste doen wil meer informatie

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
more...