In het artikel ‘Hoe werkt je huid?’ kan je lezen dat de opperhuid gevoelig is voor huidirritaties en allergieën. Huidirritaties kunnen veroorzaakt worden door het schuren van kledij, handdoeken en beddengoed of door langdurige of frequente blootstelling aan water, zeep, onderhoudsproducten of andere stoffen. Huidirritatie is herkenbaar aan een droge, rode of trekkerige huid.

wastipsAls jij of je baby vaak last hebben van huidirritatie, raadpleeg dan altijd eerst je arts om de oorzaak te achterhalen. Huidirritatie kan veroorzaakt worden door onder meer allergie, stress, slechte voeding of het gebruik van huidverzorgingsproducten. En ook het wasmiddel voor de kledij en textiel kan invloed hebben op de huid.

Bij lichtere huidirritatie, of als je je zorgen maakt over je eigen huid of dat van je kindje, dan kies je het beste voor een wasmiddel voor je kledij en bedlinnen dat de kans op huidirritatie vermindert. Le Chat kent een gamma van wasmiddelen die speciaal ontwikkelt zijn voor de gevoelige huid van de mama en de baby met een minimale aanwezigheid van ingrediënten die gekend zijn voor hun allergische reacties op de huid.

Marseille zeep

De Le Chat wasmiddelen zijn gemaakt op basis van Marseillezeep, dat bekend staat om de natuurlijke zachtheid en gemakkelijk is uit te spoelen. Marseille zeep is gemaakt uit plantaardige oliën, zonder enige kleurtoevoeging, additieven of parfum, is 100% biologisch afbreekbaar en daarom heel geschikt voor de allergische en gevoelige (baby)huid.

De efficiënte combinatie van de actieve bestanddelen in Le Chat, gekoppeld aan de befaamde Marseillezeep, staat garant voor een optimaal resultaat voor alle soorten vlekken. Dermatologen, allergologen en specialisten op het gebied van lichaamshygiëne zijn geraadpleegd voor de ontwikkeling van de Le Chat producten. Le Chat Sensitive waspoeder en vloeibaar wasmiddel zijn daarom een goede keuze voor de gevoelige huid.

Wasverzachter

Het is aangeraden om een wasverzachter te gebruiken bij het wassen van textiel dat in aanraking komt met de huid omdat deze een verzachtende werking heeft en irritatie door wrijving op de huid vermindert. De Le Chat wasverzachters bevatten verzachtende ingrediënten van natuurlijke oorsprong en voorkomen effectief irritaties die veroorzaakt kunnen worden door wrijving tussen ruwe kleding en de opperhuid. De wasverzachters van Le Chat bevatten tevens een  hypoallergeen parfum en zijn dermatologisch getest.

Le Chat Sensitive Nieuwe kleding wassen

Als je nieuw kleding koopt, was die dan goed, voor de eerste keer dragen om vouwen en eventuele restanten van de productie te verwijderen die voor een allergische reactie kunnen zorgen. Naast kleurstoffen kan nieuwe kleding ook resten bevatten van chemische stoffen die in de productie, opslag en vervoer gebruikt zijn om het textiel, voordat het in de winkel ligt, te beschermen. Door alle nieuwe kleding tenminste een keer te wassen voordat het gedragen wordt, voorkom je dat de chemische stoffen in aanraking komen met je huid of dat van je kindje.

Goed spoelen

Spoel de was lang en goed uit. Veel wasmachine hebben een eco-stand om water en energie te besparen maar daarmee wordt de spoeltijd verkort en is er een grotere kans dat er wasmiddel achterblijft in de kledij, wat het risico op irritatie verhoogt. Kies beter een wasprogramma dat langer spoelt en onderbreek het spoelen van de was niet voortijdig. Als je twijfelt doe dan nog eens extra spoelbeurt. Gebruik niet meer dan de aanbevolen hoeveelheid wasmiddel om restanten in je was te voorkomen.

Speciale huidvriendelijke wastips voor baby’s

De huid van pasgeboren baby’s is erg kwetsbaar. Om huidirritatie te voorkomen kun je het beste kiezen voor een wasmiddel wat speciaal is ontwikkeld voor baby’s. Deze wasmiddelen zijn dermatologisch getest waardoor je zeker weet dat het niet schadelijk is. Le Chat Bébé is speciaal voor baby’s ontwikkeld. Voor alle wasmiddelen van Le Chat geldt dat ze blijvend doeltreffend zijn voor het wasgoed dankzij een krachtige werking van de formule.


LeChat_logoDit artikel kwam tot stand met medewerking van Le Chat. Alle producten van het Le Chat-gamma zijn dermatologisch getest en hypoallergeen samengesteld om het risico van allergische reacties te minimaliseren. Uit onderzoeken bij baby’s en volwassenen blijkt dat bij een normaal gebruik Le Chat de huid niet irriteert en het risico op huidirritatie en allergie minimaliseert.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
more...