Je huid is het grootste en het enig zichtbare orgaan. Het weegt gemiddeld 4 kg en is de belangrijkste bescherming tegen uitdroging, onderkoeling, beschadiging en ziektekiemen. Je huid beschermt je tegen gevaarlijke stoffen en (UV-)straling van buitenaf en zorgt dat je temperatuur en vochthuishouding op peil blijven. Een gezonde huid ziet er niet alleen fris en stralend uit, het is ook een teken dat je zelf gezond bent.

De huid

Je huidDe huid bestaat uit 3 lagen: de buitenste laag of opperhuid (epidermis), de tweede laag of lederhuid (dermis) en het onderhuids bindweefsel (hypodermis).

De opperhuid is de buitenste en zichtbare laag van je huid. De opperhuid bestaat voor het grootste deel uit hoorncellen en de hoorncellen worden steeds van binnenuit vernieuwd. De cellen die aan het oppervlakte komen sterven dan af en worden vervangen door nieuwe. Dat zijn de dode huidcellen die je ziet. Een gemiddeld mens verliest ongeveer 600.000 deeltjes van de huid om het uur. Dat komt neer op ongeveer een halve kilo per jaar!

In de tweede laag van je huid, de lederhuid, zitten bloedvaten, lymfevaten en zenuwen.
Het onderhuids bindweefsel zorgt ervoor dat de huid gescheiden wordt van de spieren en van de pezen in je lichaam. Het onderhuids bindweefsel bestaat vooral uit vet, bindweefsel en bloedvaten.

De dikte van je huid verschilt. Op je buik, je billen en op de rug is je huid het dikst.
De beste verzorging van je huid komt van binnenuit. Eet gezond, rook niet en drink voldoende. (vette) vis, eiwitten, kip- en kalkoenfilet, olijfolie, fruit en groenten helpen je om de conditie van je huid te verbeteren en veroudering van de huid te vertragen.

Sensitive skinHuidirritatie en allergie

De opperhuid is gevoelig voor huidirritaties en allergieën. Allergieën komen minder voor dan huidirritaties maar beiden kunnen veroorzaakt worden schuren van kledij, handdoeken en beddengoed of door langdurige of frequente blootstelling aan water, zeep, onderhoudsproducten of andere stoffen. Huidirritatie is herkenbaar aan een droge, rode of trekkerige huid.

Je kiest daarom het beste een wasmiddel voor je kledij en bedlinnen dat de kans op huidirritatie vermindert. De bestanddelen van Le Chat producten zijn speciaal gekozen om het risico op huidirritatie en allergie te minimaliseren.

De huid is een belangrijke bescherming tegen bacteriële infecties. Op je huid leven wel acht miljoen bacteriën per vierkante centimeter. Hoewel er veel bacteriën op de huid leven of met de huid in contact komen, zullen deze normaal gesproken niet in staat zijn een infectie te veroorzaken. Als je huid beschadigd kan dat wel leiden tot infecties en ontstekingen.

je huidDe opperhuid bevat een laagje met aminozuren, ureum, sodium PCA, melkzuur en koolhydraten, de natuurlijke vochtigheidsfactor (NMF of Natural Moisturizing Factor). De vochtigheidsfactor voorkomt bacteriële infecties, uitdroging van de huid en de huid behoudt zo haar soepelheid en elasticiteit.

Maar heel wat stoffen kunnen de NMF beïnvloeden zoals zeep, cosmetica, vervuiling, allergenen, geurstoffen, chemische producten, detergenten enz.
Het is daarom belangrijk een wasmiddel te kiezen dat de kans op huidirritatie verminderd. Kies bij voorkeur wasproduct dat dermatologisch getest is. Le Chat wasmiddelen en wasverzachters bevatten een minimale aanwezigheid van ingrediënten die gekend zijn voor hun allergische reacties en zijn dermatologisch getest.

Het gebruik van wasmiddelen met een hypoallergeen parfum en dat dermatologisch getest is, zoals Le Chat, beperkt het risico op huidirritaties en allergische reacties. Ook het gebruik van een hypoallergene wasverzachter heeft een verzachtende werking op kledij en voorkomt irritatie van de huid door wrijving met ruw textiel.


LeChatDit artikel kwam tot stand met medewerking van Le Chat. Alle producten van het Le Chat-gamma zijn dermatologisch getest en hypoallergeen samengesteld om het risico van allergische reacties te minimaliseren. Uit onderzoeken bij baby’s en volwassenen blijkt dat bij een normaal gebruik Le Chat de huid niet irriteert en het risico op huidirritatie en allergie minimaliseert.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
more...