Met deze tool kan je de verwachte bevallingsdatum berekenen. Ofwel geef je de eerste dag van je laatste menstruatie in, ofwel de vermoedelijke datum van bevruchting. Dan weet je onmiddelijk hoe ver je zwangerschap reeds is.

Begin hier om je bevallingsdatum te berekenen

  • Eerste dag van je laatste menstruatie. Dit is de eerste dag van je laatste ongesteldheid, het begin van de cyclus.
  • Lengte menstruele cyclus. De lengte van je menstruele cyclus, neem hiervoor een gemiddelde van de laatste maanden. Indien je dit niet kent vul dan 28 dagen in (gemiddelde bij de meeste vrouwen).
  • Waarschuwing! Deze tool vervangt geen bezoek aan de dokter en geeft enkel een indicatieve uitgerekende datum.

Bevallings datum berekenen

Duur van je cyclus:

 

Eerste dag van je laatste menstruatie:

 

Hoe werkt de Babyplaza calculator

De formule om de uitgerekende datum te berekenen werkt als volgt:

De nauwkeurigheid hangt af van de regelmaat en lengte van de menstruatiecyclus. Hoe regelmatiger je cyclus hoe nauwkeuriger de berekening.  De gemiddelde regelmatige menstruatiecyclus is 28 dagen. De eerste dag van de menstruatie geldt als uitgangspunt. Tel daar 40 weken bij op en de uitgerekende datum is bekend: bij deze methode duurt de zwangerschap exact 280 dagen Ook kun je het op een makkelijkere manier berekenen: Bij de eerste dag van de menstruatie tel je 9 maanden en een week op: Bij deze methode duurt de zwangerschap tussen de 280 en 283 dagen.

De berekening is enkel een richtdatum

De eisprong en de eventuele bevruchting vinden meestal plaats 2 weken na het begin van je laatste menstruatie. Tussen de bevruchting en de geboorte liggen ongeveer 266 dagen of 38 weken. De vermoedelijke uitgerekende datum is maar een richtdatum. De kans is groot dat je niet op deze datum bevalt, maar in de periode tussen 38 en 42 weken. Let op: slechts 5 procent van alle zwangere vrouwen bevalt exact op de uitgerekende datum!!

Je kan je bevallingsdatum berekenen ook doen op vruchtbaarheidscalculator.be.

Voordelige zwangerschapstests online bestellen

  1. Beste,

    ik merk op dat de “uitgerekende bevallingsdatum” hetzelfde blijft wanneer men het aantal dagen van de cyclus veranderd. Gelieve dit te corrigeren.

    Mvg.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
more...