zwangerschapspagina

zwangerschap

Op deze zwangerschapspagina vind je praktische informatie voor tijdens je zwangerschap. Waaruit je baby uitzet moet bestaan, kinderkamer decoratie, wat de verschillende prenatale onderzoeken inhouden en van welke risico’s je op de hoogte moet zijn.
Vergeet zeker niet je kraamgeld aan te vragen en heb je je zwangerschap al op een originele manier aangekondigd bij vrienden en familie? Hoe vertel jij dat er een baby op komst is?

Hier kom je alles te weten over het verloop van je zwangerschap (40 weken zwangerschapskalender), de kwaaltjes die erbij horen of wil je gewoon de verwachte bevallingsdatum uitrekenen? Neem ook een kijkje in onze grote babynamen databank met meer dan 22.000 voornamen met betekenis, oorsprong en variaties. Zoek je eigen voornaam op, surf door de verschillende namen opzoek naar een originele naam voor je toekomstige kleine of bekijk de verschillende babynamen van bekende Vlamingen

Zwangerschapskwaaltjes. Meestal zijn ze onschuldig, toch zijn ze vaak reden van bezorgdheid tijdens een eerste zwangerschap. Hier leggen we kort uit wat de symptomen en de oorzaken zijn.

Zwangerschapsyoga databank

Zoek ook eens door onze databank met yoga studio’s in Vlaanderen. We hebben hier een speciale functie aan toegevoegd waarin je kan zien welke gespecialiseerd zijn in het aanbieden van zwangerschapsyoga. Met yoga oefeningen in het algemeen kun je je spieren trainen, maakt het je lichaam leniger en je te ontspannen. Deze eigenschappen kunnen goed van pas komen bij de bevalling en bij zwangerschapsyoga ligt hierop dan ook de focus. Met speciale ademhalingsoefeningen, yogahoudingen en meditatie oefeningen probeert je yoga docent je voor te bereiden op de bevalling. Daarnaast is het een ideale manier om even te ontspannen tijdens de zwangerschap.

Praktische tips tijdens de zwangerschap

Zwangerschapskalender

  • 1ste trimester
    De eerste 3 maanden van je zwangerschap worden het 1ste...
  • 2de trimester
    Week 14 tot en met week 27 of maand 4 tot...
  • 3de trimester
    De laatste 3 maanden (week 28-40) van je zwangerschap worden...

Zwangerschaps complicaties

Prenataal onderzoek

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT