Om zwanger te worden moet je vrijen in je vruchtbare periode. Vrouwen zijn maar een keer per maand enkele dagen vruchtbaar. Mannen zijn, normaal gezien, altijd vruchtbaar. Voor de vrouw is het daarom belangrijk om te weten hoe je, je vruchtbaarheid berekenen kan? Om je vruchtbare periode te berekenen moet je weten wanneer je laatste menstruatie was en wat je gemiddelde cyclus is, met andere worden hoeveel dagen er gemiddelde tussen je maandstonden zit.

Met deze tool kan je de meest vruchtbare periode tijdens de menstruele cyclus berekenen. Deze periode wordt ook wel eens het vruchtbaarheidsvenster genoemd. Om de dag van je volgende eisprong, of ovulatie, te berekenen moet je de gemiddelde lengte van je menstruele cyclus ingeven en ook de eerste dag van je laatste menstruatie.

Bereken hier je vruchtbare periode

Duur van je cyclus:

 

Eerste dag van je laatste menstruatie:

 

vruchtbaarheid calculatieWat heb je nodig zodat je, je ovulatie berekenen kan?

  • Eerste dag van je laatste menstruatie. Dit is de eerste dag van je laatste ongesteldheid, het begin van je cyclus.
  • Lengte menstruele cyclus. De lengte van je menstruele cyclus, neem hiervoor een gemiddelde van de laatste maanden. Indien je dit niet kent vul dan 28 dagen in (gemiddelde bij de meeste vrouwen).

Waarschuwing! Deze tool vervangt geen bezoek aan de dokter en geeft enkel een indicatie van de vruchtbare periode waarbinnen je meest kans hebt om zwanger te worden. De tool is zeker niet geschikt om een zwangerschap te voorkomen!

Wat bepaalt het vruchtbaarheidsvenster?

Het vruchtbaarheidsvenster is de meest vruchtbare periode tijdens de cyclus. Dit is van enkele dagen voor tot net na de eisprong.

  • Zaadcellen kunnen tot 5 dagen overleven in de vagina en baarmoeder. Dit is echter in het ideale geval: gezonde (mobiele) zaadcellen, goede pH waarde (zuurtegraad) van het baarmoederslijmvlies, etc.
  • Na de eisprong of ovulatie, dit is 14 dagen voor het einde van de cyclus, kan de eicel slechts gedurende 12 tot 24 uur bevrucht worden.

Er bestaan tests waarmee je meer exact kan berekenen wanneer je eisprong plaatsvindt. Indien je een onregelmatige cyclus hebt kunnen zo’n vruchtbaarheidstesten een hele hulp zijn.

Bestel hier je vruchtbaarheidstesten:

[bol_product_links block_id=”bol_55e4558fef747_selected-products” products=”9200000046911693,9200000005138931,9200000005932653,9200000005932641″ name=”ovultatietesten” sub_id=”” link_color=”BA4876″ subtitle_color=”505050″ pricetype_color=”505050″ price_color=”F69200″ deliverytime_color=”3C9797″ background_color=”FFFFFF” border_color=”EAEAEA” width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

  1. volgens mijn telling, zou ik gisteren al mijn regels moeten hebben maar heb het nog niet tot op vandaag

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
more...