De eerste symptomen van zwangerschap worden door iedere vrouw anders ervaren en verschillen zelfs per zwangerschap. Maar één van de allerbelangrijkste symptomen zwangerschap is het vertragen of uitblijven van de menstruatie. Al binnen een week na de bevruchting kan je de eerste symptomen van zwangerschap al merken.

Geen menstruatie

De eerste symptomen van zwangerschap - doe een zwangerschapstest Een van de meest voor de hand liggende symptomen van een (mogelijke) zwangerschap is natuurlijk die van het uitblijven van de menstruatie.

Onwel worden of ochtendmisselijkheid

Het regelmatig onwel worden (zwangerschapsmisselijkheid), is bij iedere vrouw verschillend. Sommige vrouwen hebben van die ochtendmisselijkheid helemaal geen last, andere vrouwen zijn dan weer heel de dag door onwel en moeten regelmatig ook overgeven.

Pijnlijke Borsten en tepels

Borsten en tepels kunnen wat gevoeliger worden. De rand rond de tepels kan ook donkerder van kleur worden en indien je zelf een lichte huidskleur hebt kan het zelfs zijn dat de bloedvaten op je borsten duidelijker worden.

Vaker plassen

Tijdens de hele looptijd van de zwangerschap is het ook normaal dat je vaker moet plassen.

Vermoeidheid, sneller moe zijn

Het is ook heel normaal dat je tijdens de eerste maand van je zwangerschap sneller moe bent. Je lichaam is nu éénmaal aan het veranderen en dat kost natuurlijk heel wat energie. Een gezonde nachtrust met een aanvullend dutje kan wonderen doen!

Eetpatroon van zwangere vrouwen kan veranderen

Meestal staan augurken niet bovenaan je lijstje als je wat wilt eten. Als je behoefte krijgt aan ander soort voedsel dan kan dat wijzen op een verandering in je hormoonhuishouding. Het eetpatroon van zwangere vrouwen kan enorm veranderen. Soms is dat de hele zwangerschap en anders voor een bepaalde periode. Sommige zwangere vrouwen krijgen juist een aversie tegen bepaalde soorten voedsel in het begin van de zwangerschap. Ook dit kan gedurende de hele zwangerschap aanhouden! Gezonde voeding tijdens je zwangerschap is natuurlijk van extreem groot belang!

Doe een zwangerschapstest om zeker te zijn van je eerste symptomen

Al deze vroege en eerste symptomen van een zwangerschap geven je natuurlijk nog geen zekerheid! Wil je zeker zijn of je in verwachting bent, kan een eenvoudige urinetest van de apotheker verlichting brengen.

Een zwangerschapstest kan je hier direct online bestellen:

[bol_product_links block_id=”bol_5607f2c2beb27_selected-products” products=”9200000005138935,9200000005932655,9200000010362666,9200000024780048″ name=”zwangerschapstest” sub_id=”” link_color=”BA4876″ subtitle_color=”505050″ pricetype_color=”505050″ price_color=”F69200″ deliverytime_color=”3C9797″ background_color=”FFFFFF” border_color=”EAEAEA” width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
more...