En toen was er plots die bloeding….

Posted on 28 december 2016

8 december  2016….

Ik moest naar het toilet.. na een lange dag in het stad te hebben rondgewandeld… Ik maakte me na men plasje proper en zag dat ik bruinverlies had. Ik had ook al gedurende de hele dag een drukkende pijn op men buik, maar ik dacht dat dit normaal was. Toen het bruinverlies opdook, begon ik toch ongerust te worden en heb toen de huisarts gecontacteerd.

De huisarts wist me te vertellen dat ik niet enorm ongerust moest zijn, maar aangezien ik normaal gezien pas 21/12/2016 bij de gynaecoloog kon en hij hoorde aan men stem dat ik ongerust was, raadde hij me aan om even langs de spoedgevallen te gaan zodat ze het konden nakijken.

Eens aangekomen op de spoedgevallen, duiken de meest verschillende gedachten op. “Is het maar een innestelingsbloeding?”, “Heb ik een miskraam?”,…. Ik werd vrij snel verder geholpen. ik werd doorgestuurd naar de dienst verloskunde. Ik kwam hier vrouwen tegen die moesten bevallen en ik zat daar met de gedachte dat ik een miskraam had. Uiteindelijk kwam de gynaecologe en deed ze een echografie.

Ze wist me te vertellen dat ik wel degelijk een bloeding heb gehad maar dat alles in orde was met “het vruchtje”. Op dat moment was ik volgens de gynaecologe 6 weken zwanger. Het hartje klopte mooi en het zag er allemaal vrij oké uit. Ik moest vaginaal extra hormonen nemen en de week nadien op controle gaan.

Toen ik de week nadien op controle ging wist mijn gynaecologe me te zeggen dat die bloeding geëvolueerd as in een bloedklonter van 2,5 cm. Vrij groot dus. Blijkbaar is dit heel goed mogelijk aangezien ik die bloedziekte heb. Maar met het kindje was alles in orde. ik was toen 8 weken. Ik heb die afspraak ook de eerste keer het hartje gehoord. Vanaf dat je het hartje hoort van het kleine wondertje dat ik je leeft, leef je zelf op een roze wolk. Je hoopt dat alles in orde komt en dat er niet nog meer complicaties zullen optreden.

De week na de controle was het dan de gewone afspraak die al langer vastlag. 21/12/2016. Deze afspraak maakte alles perfect! Ik kreeg het hartje nogmaals te horen, ze zei dat het kindje goed ingenesteld was en dat de bloedklonter nog maar heel miniem geworden was. Op het einde van de afspraak vertelde ze me nog dat de kans op een miskraam gedaald was tot 5% en als je dat hoort,…. Dan gaat je hart sneller slaan en hoop je dat je gauw opnieuw op babydate mag gaan om zo het wondertje heel traag maar heel prachtig kunt zien opgroeien!

Mijn wondertje! Ik kan niet wachten tot ik je bij me mag hebben!

 

Groetjes

K.

Comments are closed.