Sinds de jaren ’70 moet je verplicht je werkgever informeren zodra je ervan op de hoogte bent dat je zwanger bent. Om je als werknemer te beschermen is het niet onbelangrijk te weten hoe je de werkgever hierover moet informeren want 5 procent van de zwangere vrouwen wordt ontslagen of stapt zelf op naar aanleiding van problemen op het werk door de zwangerschap.

zwanger bentJe werkgever kan je niet ontslaan wanneer hij ervan op de hoogte is dat je zwanger bent, het is dus belangrijk dat je in geval van problemen kan bewijzen dat je je werkgever had ingelicht over je zwangerschap. Je stuurt dan ook best het doktersbriefje per aangetekend schrijven, dat je zwanger bent, of laat je werkgever tekenen voor ontvangst. Je kan dan alleen ontslagen worden voor ongewettigde afwezigheid, zware fouten of wegens reorganisatie van het bedrijf.

Wist je ook dat je tijdens de zwangerschap geen overuren mag verichten? En dat de werkgever je de laatste 8 weken voor de bevalling niet tot nachtarbeid mag verrichten? Meer over je rechten en plichten als zwangere lees je op Tijd.be

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
more...