Baby shower kennen we in België en Nederland eigenlijk pas sinds enkele jaren en is overgewaaid uit de Angelsaksische landen. Tegenwoordig zijn er veel jonge papa’s en mama’s die een baby shower of babyborrel organiseren. Vaak is het ook een praktische reden. Je ontvangt in één keer iedereen en je voorkomt dat je alle dagen goedbedoelde visite hebt terwijl jullie nu juist de rust willen hebben om van jullie kindje te genieten.

Baby showerJe organiseert het beste een babyborrel 6-8 weken na de geboorte.
Je kan er ook voor kiezen om in de laatste weken van de zwangerschap een feestje te organiseren maar je voorkomt waarschijnlijk niet dat er toch mensen na de geboorte jullie baby willen zien.

Soms wordt de baby shower niet door de jonge ouders zelf maar door familie of vrienden georganiseerd en kan het een suprise party zijn. Traditioneel werden babyborrels alleen georganiseerd voor het eerste kindje en alleen vrouwen werden uitgenodigd. De oorspronkelijke bedoeling was voor vrouwen om wijsheid en lessen over de kunst van het moederschap met elkaar te delen. Tegenwoordig worden naast familie ook buren, vrienden en collega’s, man of vrouw, uitgenodigd om naar de kleine te komen kijken tijdens de baby shower.

Er zijn niet veel etiquette regels meer voor het organiseren van een baby shower. Het aantal genodigden en een eventuele thema worden door degene die uitnodigen bepaald. En sommige mama’s kiezen er toch voor om volgens de traditie alleen vrouwen uit te nodigen.

Er is geen vaste regel voor wanneer of waar de baby shower gehouden wordt.
Jonge papa’s en mama’s bedenken tijdens de baby shower spelletjes zoals blind babyvoeding proeven en raden wat het is.

Uitnodigingen voor de baby shower

Het geboortekaartje kan je combineren met de uitnodiging voor de baby borrel. Realiseer je dan wel dat iedereen die het geboortekaartje krijgt dan ook uitgenodigd is voor de baby shower. Het is praktischer om een aparte uitnodiging voor de baby borrel te maken. Zo weet je zeker dat je alleen de mensen uitnodigt die je echt wilt.

Wat moet er op de uitnodiging staan?

  • Naam van de baby en van de ouders
  • Het geslacht en de geboortedatum van jullie baby
  • De plaats waar jullie de babyborrel organiseren
  • Locatie, datum en tijd van de baby shower

Jullie kunnen er voor kiezen om ook aan te geven waar de geboortelijst te vinden is voor een passend cadeautje.
Geboortekaartjes drukken kan je het best online doen. Dat gaat snel en gemakkelijk.

Naast de praktische informatie wil je natuurlijk ook iets bijzonders van de uitnodiging maken. En als jullie voor een thema kiezen dan moet dat ook tot uiting komen op de uitnodiging. Op drukzo.be vind je veel verschillende en inspirerende ideeën om een unieke uitnodiging te maken die precies bij jullie past.

Locatie kiezen baby shower

Begin met het maken van de lijst van familie, vrienden, buren en collega’s die jullie willen uitnodigen. Als jullie het aantal gasten kennen moet je ook over een locatie nadenken. Willen jullie thuis de gasten ontvangen? En zorgen jullie zelf voor de hapjes en drankjes of laat je een catering komen?

Thuis organiseren heeft wel voordelen voor jullie kleintje immers die kan rusten in de eigen omgeving wanneer het beste past. Als er veel gasten zijn dan kan je misschien beter kiezen voor een zaaltjes. Dat is wel zo gemakkelijk want je hoeft niets te regelen en niets op te ruimen.
Vraag dan ook naar een aparte en stille ruimte waar jullie baby en die van andere ouders tijdens de baby shower kunnen rusten.

Veel plezier en maak er een onvergetelijke dag van.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
more...