Weet je niet meer wat op de geboortelijst van je volgende kindje te zetten? Wil je iets doen om kinderen en moeders in de derde wereld te helpen? Overweeg dan een Unicef geboorterekening in plaats van een pamper rekening. Of koop je geboortekaartjes bij Unicef. Deel je babygeluk en doe iets goeds voor andere mama’s die het minder goed hebben.

Deel je babygelukMensen die normaal iets op de pamperrekening zouden storten, die doen dan gewoon een donatie voor Unicef via jouw geboorterekening. Stortingen vanaf 40 euro zijn zoals steeds fiscaal aftrekbaar, en na afloop krijg je een overzicht van wie wat gestort heeft. Voor de praktische kant van de zaak kan je contact opnemen via geboorte@unicef.be.

Unicef verkoopt ook geboortekaartjes. Via www.unicefshop.be/geboorte vind je een ruime keuze aan leuke geboorte kaartjes die niet duurder zijn dan ergens anders. Ga dus zeker eens kijken.

Enkele voorbeelden van wat Unicef doet met het ingezamelde geld:

  • 37 euro: financiert een professionele kit voor een vroedvrouw, om zo een veilige bevalling voor moeder en kind te garanderen.
  • 100 euro: maakt de aankoop van 2500 zakjes orale rehydratatiezouten mogelijk, die deshydratatie door diarree bij de kleinsten voorkomen.
  • 240 euro: volstaat om een school in a box te kopen. Deze kit omvat al het schoolmateriaal voor 2 leraars en voor 80 kinderen.
  • 800 euro: financiert de uitrusting voor een kleine materniteitsafdeling in Angola.
  • 1600 euro: financiert de inenting van 10 000 kinderen tegen polio.

Deel je babygeluk: meer informatie

Kijk op de website van Unicef – www.unicef.be/geboorte.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
more...