Maar weinig vrouwen kijken uit naar een lange bevalling, jij wil dus vast ook snel bevallen. Heb je geen zin om 24 uur in de verloskamer door te brengen? Wij geven je enkele tips voor voor snel bevallen.

Snel bevallenSnel bevallen: blijf fit en gezond

Een goede conditie en getrainde spieren doen de bevalling sneller verlopen. Blijf daarom tijdens je zwangerschap, en als voorbereiding op de bevalling, voldoende bewegen. Als je niet sportief bent kan je kiezen voor een zwangerschaps-sport op maat, wat dacht je van zwangerschapsyoga of aquagym?

Je bevalling voorbereiden

Zwangerschapslessen zijn er met een reden: je leert er correct ademhalen, posities en alternatieve methoden om je weeën door te komen, en je traint er je bekkenbodemspieren. Wie geen zin heeft in de klassieke lessen kan uiteraard ook voor zwangerschapsyoga of aangepaste aquagym kiezen. De voorbereiding van je bevalling is heel bepalend voor het vlotte verloop van de geboorte.

Laat de tijd sneller gaan

Zorg dat je tijdens de bevalling wat te doen hebt, zo gaat de tijd sneller vooruit. Wandel eens rond, neem een ontspannende douche, speel een dom spelletje op je iPad,… wat je zelf leuk vindt.

Snel bevallen: eten en drinken

Voorzie enkele kleine snacks voor tijdens de bevalling, deze geven je een extra energieboost. Eet niet teveel en vermijdt vetten of moeilijk verteerbare voedingsmiddelen.
Drink zeker voldoende water, zo blijven je spieren goed werken en gaat de bevalling eens zo snel.

Snel bevallen: bad of douche

Pijn maar ook stress doen je spieren samentrekken, dit vormt een belangrijke vertraging tijdens de bevalling. Een warme douche of bad helpen dit verlichten, in principe kan je in bad of in de douche zolang je niet aan een infuus ligt (epidurale).

Massage

Zet je partner of, als je daarvoor kiest, je doula aan het werk. Een massage ontspant je spieren, vermindert de pijnreflex naar de hersenen en zorgt ook voor wat afleiding. Niet iedereen geniet van een massage, het kan zijn dat je hiervoor overgevoelig bent.

Blijf niet liggen

De zwaartekracht helpt mee, dus wandelen en staan maar blijf niet heel de tijd in dat kraambed liggen. Wat de zwaartekracht doet moet je zelf niet doen.

Snel bevallen: geen epidurale

Helaas, bevallingen met epidurale duren langer. Door de verdoving kan je zelf minder meewerken en ben je dus verplicht de geboorte af te wachten.

Ademen maar

Net als bij topsporters is ook voor bevallende dames de ademhaling cruciaal. Een goede ademhaling zorgt voor een snellere bevalling.

Buikdansen tijdens de zwangerschap

Een dansschool in de Amerikaanse staat Michigan is met een origineel initiatief gestart: buikdansen voor zwangere vrouwen. Het idee van een groep zwangere vrouwen die een sensuele buikdans ten uitvoering brengen mag dan wel grappig zijn, de keuze voor buikdansen is er niet zomaar gekomen.

Buikdansen zou de spieren versterken en pijn in de onderrug verminderen, aldus de doula en deskundige in zwangerschapsbegeleiding die de lessen geeft. Een aantal bewegingen die je bij het buikdansen maakt zijn net bewegingen die een vroedvrouw je vraagt om te doen tijdens de arbeid.
Vrouwen die deelnemen aan de lessen zeggen dat ze zich, ondanks de buik die in de weg zit, door het dansen terug eleganter en vrouwelijker te voelen.

Misschien een leuk idee voor enkele Vlaamse dansscholen die zo een nieuwe doelgroep kunnen aanspreken?

bron – Grand Rapids Press

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
more...