Het is volkomen normaal om moe te zijn na 9 maanden zwangerschap. Je buik zit echt in de weg, de lijf heeft het zwaar te verduren. Het is dan ook echt niet vreemd dat je je zwangerschap beu bent? Je bent bijna 40 weken of je bent de einddatum al lang voorbij? Op deze pagina geven we tips voor het zelf opwekken van de bevalling.

Je verlangt naar het einde van de zwangerschap. laat de bevallig nu maar gebeuren. Op deze pagina vind je enkele tips waarmee je zelf of met deskundige hulp de bevalling opwekken.

Bevalling opwekkenBevalling opwekken: tips!

 • Sex. Vrijen is één van de beste manieren voor het opwekken van de bevalling èn wetenschappelijk gefundeerd. Sperma bevat prostaglandinen, deze groep van hormoonachtige stoffen maakt de baarmoederhals zachter. Tijdens het vrijen komt ook het hormoon oxytocine vrij wat, in voldoende hoeveelheden, contracties van de baarmoeder kan veroorzaken.
 • Ook bij het stimuleren van je tepels komt het hormoon oxytocine vrij, dit kan de bevalling op gang brengen.
 • Ook bepaalde voeding kan de bevalling opwekken:
  • Ananas
  • Sterk gekruid eten
  • Een goed glas Kriek
  • Een glas Gini
  • Frambozenbladthee, niet te gebruiken voor 37 weken!
 • Een wandeling of trappen op en aflopen kan de weeën opwekken, omdat je baby dan op de baarmoederhals drukt. In elk geval is wandelen aan het einde van je zwangerschap een goed idee, want dit helpt om je kindje in de goede positie te krijgen.
 • Voetreflexmassage en accupunctuur zouden, wanneer uitgevoerd door een deskundige, de natuur een handje helpen.
 • Er bestaan tal van homeopatische middeltjes voor het opwekken van de bevalling, maar wees hier zéér voorzichtig mee. Gebruik ze enkel op aanraden van een specialist terzake.
 • Strippen door de verloskundige

Bevalling opwekken door ‘strippen’

De enige echt bewezen methode om de bevalling op gang te brengen je laten ‘strippen’ door de verloskundige. Je baby ligt in de baarmoeder in vliezen. De verloskundige kan proberen om met twee vingers bij het hoofdje van je kindje (dat nu naar beneden ligt) deze vliezen los te maken van de baarmoederwand. Dat kan alleen als je al een beetje ontsluiting hebt tegen het eind van de zwangerschap. Door het strippen maakt je lichaam hormonen aan die er soms voor kunnen zorgen dat de bevalling binnen ongeveer 48 uur op gang komt.
Het strippen is meestal niet pijnlijk maar voor sommige vrouwen wel gevoelig. Het kan gebeuren dat er een bloedvaatje scheurt tijdens het strippen en dat je daarna wat bloed verliest en normaal gezien stopt het vanzelf en is er niets om je zorgen over te maken.

Een klein aantal verloskundigen en gynaecologen is tegenstander van het opwekken van de bevalling door te strippen. Zij zijn van mening dat het strippen ervoor kan zorgen dat mama weeën krijgt zonder dat de bevalling op gang komt en waardoor mama al uitgeput raakt voor de bevalling is begonnen. De kans bestaat ook dat het ongeboren kindje door de weeën stress krijgt en in het vruchtwater kan ontlasten. Echter de meeste verloskundigen en gynaecologen zijn voor het strippen en zullen op jouw verzoek een poging doen om je te strippen vanaf een zwangerschap van ongeveer 40 weken.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
more...