Het Nederlandse tijdschrift Psychologie een paar jaar geleden dat mensen met een zeer afwijkende naam vaker last hebben van psychische problemen. Het tegenovergestelde gaat ook op: kinderen met veel voorkomende namen zijn in het algemeen populairder en succesvoller dan kinderen met afwijkende of zeldzame namen.

Veel voorkomende namenIn een Amerikaans onderzoek werd studenten gevraagd aan de hand van een twintigtal pasfoto’s de mooiste meisjes te kiezen. Frappant genoeg veranderde de uitslag toen in een tweede ronde de namen van de dames werden prijsgegeven. de Veel voorkomende namen Jennifer, Kathy en Christine waren toen opeens ‘mooier’ dan Ethel, Harriet en Gertrude.

Stoer meisje!

Meisjes die een jongensnaam krijgen, zoals Alex, blijken twee keer zoveel te kiezen voor een technische studie. Waarschijnlijk worden deze meisjes van jongs af aan al stoerder gevonden waardoor ze zich ook stoerder gaan gedragen.

Slome vent?

Mannen met een vrouwelijke naam, zoals Leslie, blijken veel zelfbeheersing te hebben. Wellicht zijn ze in hun jeugd veel geplaagd waardoor ze beter bestand zijn tegen frustratie.

Veel voorkomende namen zijn positief

Gewone en veel voorkomende namen zijn populairder. Ook leraren hebben de neiging om leerlingen met een veel voorkomende naam positiever te beoordelen. Net zoals later in het leven werkgevers eerder sollicitanten aannemen met een bekende voornaam. Vooral traditionele namen roepen een positieve associatie op. Vrouwen met een sexy naam schijnen moeilijker door te stromen naar de top.

Doe hier inspiratie op voor het vinden van een mooie naam voor je baby.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
more...