Spruw herkennen bij je baby. Spruw bij je baby kan je herkennen aan witte plekjes of een witte waas op de tong, gehemelte en aan de binnenkant van de wangen. Als de witte waas weggeveegd wordt zijn rode, kringvormige ontstoken plekjes zichtbaar. De lippen kunnen een wittige of parelmoerachtige glans hebben.

Spruw herkennenSpruw herkennen

Spruw kan ook aanwezig zijn zonder zichtbare symptomen in het mondje. Normaal heeft je baby er geen last van maar kan wel onrustig drinken of vaker loslaten. Als je baby met een klikkend geluidje drinkt dan wijst dat op pijn of jeuk aan het gehemelte en kan ook een symptoom van spruw zijn.

Als de spruw in het luiergebied voorkomt dan is dat te zien aan een vurig rode kringvormige en kan gepaard gaan met winderigheid en krampen, onrustig gedrag en eventueel verminderde gewichtstoename. Lees meer over luieruitslag.

Candadisis bij de moeder
Spruw op de tepel is herkenbaar aan een steeds ernstiger worden jeuk die overgaat in branderige en/of scherpe pijn.

De tepel en tepelhof zullen er vaak wittig-schilferig, glanzend en parelmoerachtig uitzien. In de huid ontstaan makkelijk kloofjes doordat de huid dun en kwetsbaar is en dat niet het gevolg is van het verkeerd van aanleggen of het drinken van de baby.

Als je aan het begin van de voeding een scherpe, stekende en/of brandende pijn voelt, vanuit de tepel uitstralend naar binnen en nog enige tijd daarna aanhoudt, dan kan dat spruw zijn.
De meest voorkomende symptomen om spruw herkennen zijn:

  • Brandende en/of stekende pijn
  • Kleine kloofjes die minder goed genezen
  • Terugkerende verstopte melkkanaaltjes of borstontstekingen

Lees meer over spruw:

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
more...