Is spruw besmettelijk? Ja, de spruw is besmettelijk. De Candida Albicans schimmel kan zich makkelijk verspreiden en vermenigvuldigen. Het is daarom belangrijk hygiënische maatregelen te nemen die de besmetting voorkomen.

spruw besmettelijkIs spruw besmettelijk?

Je baby kan besmet raken met de Candida tijdens de bevalling als je een vaginale schimmelinfectie hebt. Je borsten kunnen vervolgens besmet worden door contact met de mond van je kindje. Zeker als je last hebt van tepelkloven. Als mama en/of baby een mindere weerstand hebben dan kan de candida zich ontwikkelen tot spruw en wederzijds besmetten.

Wanneer je baby borstvoeding krijgt kan de moeder de schimmel overdragen van je tepels naar de mond van je kindje. Voorkom dit door een anti schimmel creme te smeren op je tepels en deze voor elke voeding schoon te maken met lauw water. De schimmel verspreidt zich ook samen met de moedermelk. Was dus alle kledingstukken die in aanraking zijn gekomen met moedermelk en gebruik elke keer een schone handdoek bij het douchen.

Als je baby last heeft van spruw blijft de schimmel aanwezig op elke plek die in contact komt met de mond van je baby. Denk bijvoorbeeld aan flesjes, spenen en speelgoed van je kindje. Hierdoor geneest de spruw niet omdat je baby constant in contact komt met de schimmel. Om dit te voorkomen steriliseer je het beste spenen, flesjes en speelgoed  in heet water.

Speelgoed dat moeilijk schoon te krijgen is kan je het beste tijdelijk opbergen.

Lees meer over spruw:

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
more...