Normaal gezien kunnen candidiasis van de borst en spruw bij de baby vanzelf overgaan. Maar als je bij de borstvoeding klachten en problemen krijgt is het beter een snelle en zorgvuldige behandeling te ondergaan. Als mama pijnklachten heeft en de baby telkens onrustig is kan dat een reden zijn te stoppen met borstvoeding en dat is niet aan te raden.

Behandeling spruwBehandeling spruw

Zoals bij elke andere schimmelinfectie is hygiëne een vereiste om het genezingsproces van spruw te versnellen. Dit zijn hygiënische maatregelen voor spruw bij baby’s:

  • Gebruik droge zoogcompressen om de genezing van spruw op de tepels te bespoedigen.
  • Maak de tepels regelmatig schoon met lauw water bij infectie van de tepels
  • Gebruik elke dag een nieuwe schone handdoek
  • Vervang handdoeken met keukenpapier. Deze kunnen weggegooid worden na gebruik
  • Was alle materialen die in aanraking zijn gekomen met moedermelk of met de baby’s mond. Zoals flessen, spenen, kolfmateriaal en speelgoed van het kind
  • Verwissel kleding dat in aanraking is gekomen met melk regelmatig

Behandeling spruw bij baby’s

Naast hygienische maatregelen is spruw behandelen met behulp van medicatie. Voor de baby is er een gel die in de mond gesmeerd moet worden. En voor de moeder zijn er crèmes om op de tepels te smeren. Het is belangrijk dat de medicijnen met regelmaat worden gebruikt, omdat de schimmel zich snel vermenigvuldigt.

Smeer nooit de gel direct uit de tube in de mond van de baby. Hierdoor komt de schimmel te zitten op de tube. In plaats van de medicatie smeert u dan de schimmel in de mond van de baby. Smeer de medicatie voorzichtig met een nieuwe wattenstaafje in de mond van de baby. Zorg dat alle plekken met spruw goed worden ingesmeerd. Voorkom het overslaan van plekken door van links naar rechts te werken of andersom.

Behandeling spruw bij volwassenen

Het komt nauwelijks voor dat volwassene last hebben van spruw door een zwak immuunsysteem. Heb je wel last van spruw als volwassene dan is dit makkelijk te genezen met antischimmelmiddelen die verkrijgbaar zijn bij de apotheek. Deze middelen beschadigen de celwand van de Candida albicans en zorgen ervoor dat de gist afsterft.

Lokale behandeling van candidiasis van de borst en spruw bij de baby heeft altijd de voorkeur. Er zijn verschillende middelen beschikbaar bij de apotheek. Maar raadpleeg altijd eerst je arts voor een juiste diagnose.

Lees meer over behandeling spruw en spruw:

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
more...