Wanneer je baby zo’n bui heeft is het soms even teveel en dan laat je hem gewoon uithuilen tot hij in slaap valt… onderzoek geeft nu aan dat dit niet zo’n goed idee is. Het blijkt: je baby laten uithuilen maakt hem ongelukkig. Lees meer over huilende baby’s en een huilbaby.

HuilbabyBaby laten uithuilen maakt hem ongelukkig

Baby’s zouden na het uithuilen nog dagenlang verhoogde hoeveelheden stresshormonen meedragen, hierdoor zijn ze gespannen en volgens de onderzoekers dus ongelukkig.
Wat opviel bij het onderzoek is dat de baby’s tijdens de volgende dagen net minder huilen, ze zouden door de “slaaptraining” tekenen van hun interne stress verborgen houden. Hierdoor leren ze niet hoe ze met hun stress en ongemak moeten omgaan.

Het onderzoek besluit dat ouders een goed evenwicht moeten zoeken. Je mag niet altijd toegeven en soms moeten baby’s even huilen, maar te dikwijls je baby al huilend laten inslapen is dus geen goed idee.

  1. Heb mijn zoon nooit laten uithuilen…een baby huilt omdat dat de enige manier is voor hem om wat duidelijk te maken! En ze huilen echt niet om je tot last te zijn… Ben er altijd tegen geweest, en gelukkig maar ook. Zoon is nu een gelukkige peuter van 18 maanden.

  2. ik ben het hier niet helemaal mee eens als mijn dochtertje moe is huilt zij zichzelf in slaap dit heeft zij nodig duurt 5 a 10 min het ziekenhuis heeft dit ook bevestigd dat dat gewoon bij haar hoort. je hoort de verschillen in huiltjes wel dus je weet ook wanneer ze wat nog heeft

    Gepost door op 22 Oct 2013.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
more...