Lange nachten met veel huilbuien kunnen een aanwijzing zijn dat je kind last heeft van darmkrampjes. Darmkrampjes zijn niet alleen vervelend voor je baby, maar ook voor jou als ouder. Gelukkig zijn darmkrampjes niet blijvend en gaan ze over wanneer de darmen van de baby zich verder ontwikkelt.

Ben je ten einde raad, weet dan dat darmkrampjes bij heel veel kinderen voorkomen. Ruim veertig procent baby’s heeft er last van. Dit gebeurt meestal tussen drie en zes weken na de geboorte. Grote zorgen maken over krampjes hoeft niet. Als het kind zich verder normaal gedraagt, dan is er niets aan de hand. Eet het kind niet goed, spuugt hij veel en is de ontlasting anders, dan kan een bezoek aan de dokter nuttig zijn.

darmkrampjesDarmkrampjes

Over de oorzaak van darmkrampjes is niet veel bekend. Verkeerde voeding van een moeder die haar kindje aan de borst geeft, snel drinken waardoor er veel lucht wordt ingeslikt en overgevoeligheid voor melk, kunnen een rol spelen bij het ontstaan van darmkrampjes. Om te voorkomen dat je kindje er veel last van krijgt, is het belangrijk om de voeding op reguliere tijden te geven en niet elke keer als de baby huilt.

Rondlopen met het kindje en troosten helpen ook. De baby wordt hierdoor niet verwend, omdat hij zich daarvan nog niet bewust is. Boeren na de voeding is ook erg belangrijk. Door het kindje op de buik te leggen met je handpalm eronder, verlicht je de krampjes een beetje.

Soms kun je ook volstaan met een warme doek op de buik. Het is raadzaam om de voeding niet te schudden met de inhoud in de fles. Dit creëert extra lucht. Je kunt ook kiezen voor een speciale voedingsfles die ervoor zorgt dat het kindje minder lucht binnenkrijgt tijdens het eten.

Rust

Aan de informatie dat darmkrampjes uiteindelijk overgaan, heb je als oververmoeide nieuwbakken ouder niet veel. En een wondermiddel tegen de krampjes bestaat niet. In bepaalde situaties kan de arts een medicijn voorschrijven dat helpt om de gassen in het darmkanaal te verminderen.

Om door de uitputtende periode heen te komen, is het belangrijk dat je als ouder goed blijft functioneren, stevig op je benen blijft staan en nog kunt genieten van het moeder zijn. Maak daarom gebruik van mogelijkheden om de baby even in andere zorgzame handen, bijvoorbeeld die van je partner, familie of vrienden over te dragen en zelf een beetje te kunnen rusten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
more...