Een baby op komst? Dan zul je ongetwijfeld merken dat het geld er ineens aan alle kanten uitvliegt. Je hebt namelijk best wat dingen nodig om de baby goed op te kunnen vangen. Niet in de laatste plaats een babykamer. Nu kan de inrichting van een babykamer veel geld kosten, maar je kunt er ook op besparen. Hoe? Dat lees je hier!

Weet wat je wilt

Misschien heb je al een heel beeld van jouw ideale babykamer in gedachten. Sta daar eens bij stil en bedenk wat je het allerbelangrijkste vindt. Wil je een meubelstuk perse van een bepaald merk hebben, zoals een Bopita bed? Gaat je voorkeur meer uit naar een specifiek materiaal? Wat wil je precies plaatsen en waarin ben je bereid compromissen te sluiten? Als je weet wat je wilt én welke alternatieven je zou overwegen, wordt het makkelijker om snel te schakelen en de beste koopjes te scoren.

 Bopita babykamerBekijk de uitverkoop

De eerste stap richting een voordelige babykamer is natuurlijk de uitverkoop. Daar kun je bijvoorbeeld een Bopita babykamer scoren voor een klein bedrag. Het grote voordeel van een complete Bopita babykamer is dat je alles qua inrichting in één keer hebt, wat meestal ook een voordeligere prijs als gevolg heeft. Hoef je niet een hele inrichting van één merk? Je kunt de verschillende meubelstukken ook gewoon los kopen. Kies dan bijvoorbeeld alleen voor het Bopita bed babykamers of de kast. Zijn de door jou gewenste items nog niet in de aanbieding en heb je nog even tijd om een aanbieding af te wachten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van winkels waar je mogelijk kunt slagen. In sommige gevallen krijg je dan direct een korting aangeboden en je bent sowieso steeds op de hoogte van de beste aanbiedingen. Als de sale begint, krijg jij als eerste een melding!

Ga voor tweedehands babykamer

De inrichting van een babykamer is vaak relatief kort in gebruik. Als kinderen groter worden, dan groeien ze uit de babyspulletjes. Het is dus best makkelijk om tweedehands een volledige inrichting te scoren. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld op Marktplaats kijken, maar ook de plaatselijke advertentierubriek in de krant of de kringloopwinkel zijn goede adresjes. Ook een aanrader: kijk op Facebook of er in jouw regio een Weggeefhoek is. Daarop worden gratis spullen aangeboden. Je hoeft ze dan alleen zelf op te halen. Eventueel kun je zelf een oproep plaatsen.

Doe het zelf

Veel dingen kun je ook zelf. Je kunt een oud kastje pimpen, een dressoir omtoveren in een commode of misschien zelfs een bedje maken. Dit kost wat tijd, maar het is leuk om te doen en hoeft niet veel geld te kosten. Bovendien kun je alles aanpassen aan je eigen smaak. Let er bij doe-het-zelf werk wel altijd op dat je kindveilige verf gebruikt en alles goed schuurt. Je wilt niet dat je baby last krijgt van splinters of zijn of haar tandjes ergens in zet dat geverfd is met een verf die chemische stoffen bevat!

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
more...