Ben je in blijde verwachting? Dan ben je waarschijnlijk al aan het rondkijken naar een leuke en veilige babykamer. Maar een kinderkamer inrichten is niet zo eenvoudig. Zo is het belangrijk om een praktische en veilige omgeving te creëren voor jou en je kindje.

Hieronder vind je enkele tips die je kunnen helpen met de inrichting van een gezellige en veilige babykamer:

  • Rust: een babykamer moet sereniteit uitstralen, zodat jouw baby er heerlijk kan indommelen en zich volledig op zijn gemak voelt. Een netjes opgeruimde slaapkamer speelt hierin een belangrijke rol en handige opbergsystemen komen dan ook zeker van pas. Ook de kleurenkeuze in de babykamer oefent een grote invloed uit. Zo zijn zachte kleuren een vereiste als je een harmonieuze, rustige sfeer wil cre‘ren.
  • Comfort: maak het jezelf gemakkelijk en zorg dat je alles dichtbij hebt. Denk maar aan een ruime commode en/of kast zodat je alle babyspullen, -kleren en pampers kan opbergen. Ook zijn speelgoedzakken, organizers en opbergbakken zeker geen overbodige luxe.
  • Veiligheid: kies voor een babybed dat voldoet aan alle veiligheidsnormen. Zorg er ook voor dat je een commode hebt met een ruime luierplank, zodat je jouw baby op een gemakkelijke en veilige manier kan verschonen. Tegenwoordig bestaan er ook heel wat manieren om jonge kinderen te beschermen tegen onverwachte gevaren. Een paar voorbeelden hiervan zijn bed-, deur- en veiligheidshekkens net als koelkast- en stopcontactbeveiliging.

veilige babykamerMet deze basisprincipes in het achterhoofd, kan je jouw babykamer op talrijke manieren inrichten. Zo kan je kiezen voor een kamer in een bepaald thema of stickers gebruiken als decoratie. Bedden in de vorm van een auto, boot, vliegtuig, kasteel en koets: het kan allemaal! Ook doen de Disney¨-figuren het altijd goed.

Wil je het liever wat soberder houden? Waarom dan niet kiezen voor Scandinavisch design? Zo zijn de babykamers van het Deense merk Flexa erg luchtig en verfrissend. Dankzij leuk beddengoed kan je ook een kleurrijke touch toevoegen aan jouw babybed.

Kleine kinderen worden snel groot. Daarom is het misschien interessant om een meegroeibed te kopen. Je kan het wiegje dan later omvormen tot peuterbed, en dit zonder extra kosten te moeten maken.
Kortom, er zijn tal van mogelijkheden. Het moeilijkste is kiezen!

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
more...