Verwacht je binnenkort een kindje? Dan wil je natuurlijk een mooi kamertje inrichten voor je kleintje waar hij of zij zich helemaal thuis voelt. Een compleet nieuwe babykamer kost al snel handen vol geld. Gelukkig hoeft de inrichting van de babykamer niet altijd veel te kosten. Wij geven je 5 tips om de babykamer in te richten met een klein budget!

1. Tweedehands

Vertel aan familie, vrienden en collega’s gerust waar je nog op zoek naar bent. Wie weet hebben zij nog spulletjes liggen die ze niet meer gebruiken of kennen ze iemand die er graag vanaf wil voor een klein prijsje. Daarnaast is het ook een goed idee om naar tweedehands artikelen te kijken. Dit kan makkelijk via tweedehandssites, maar ook in tweedehandswinkels kan je goedkoop leuke spulletjes vinden. Het is helemaal niet nodig om alles gloednieuw te kopen, als het maar netjes is.

2. Tijdloze meubels

Het aanschaffen van tijdloze meubels bespaart je op lange termijn heel wat geld. Als je de babykamer wil inrichten, koop dan meubels die je later ook nog in de kinderkamer kan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een meegroeibed en een kledingkast. Ook een ladekast die je de eerste periode als commode kan gebruiken is erg handig.

3. Muurdecoratie

Voor de muur kan je kiezen voor een leuk behang of verf in een vrolijk kleurtje, maar dat kost natuurlijk wat geld. Als je graag op een simpele en goedkope manier de muur wil opfleuren, dan kan je een toffe muursticker plakken. Een ander idee is om fotolijstjes aan de muur te hangen met mooie tekeningen erin. Je kan ook een plankje aan de muur hangen, hier kan je dan ook wat leuke decoratie op plaatsen zoals bijvoorbeeld de eerste echo, een knuffel en een klein plantje.

4. Verlichting

Je denkt er misschien niet direct aan, maar ook de verlichting kost geld. Steeds meer mensen kiezen voor ledlampen. Ledlampen zijn iets duurder bij aankoop, maar het lager energieverbruik en de langere levensduur zorgen ervoor dat je dit bedrag snel terugverdiend. Tegenwoordig bestaan er ontzettend leuke lampen voor de babykamer, bijvoorbeeld in de vorm van wolkjes of een leuke kinderfiguur zoals Nijntje.

5. Keuzes

Natuurlijk zou je graag alles kopen voor je kindje, maar helaas zal je met een klein budget keuzes moeten maken. Denk daarom goed na of je iets écht nodig hebt of dat je het over een tijdje toch niet meer gebruikt, zoals bijvoorbeeld een wiegje. Wil je graag een wiegje en bedje aanschaffen of alleen een bedje? Baby’s slapen namelijk maar een paar maanden in een wiegje en kunnen ook prima in een bedje slapen.

Heb jij nog tips voor het betaalbaar inrichten van de babykamer? We zijn benieuwd naar je reactie!