Je kind spendeert dagelijks zo’n 12 tot 16 uur in de kinderkamer om te slapen, verzorgen, spelen. Bij kinderkamer decoratie  hou je niet alleen rekening met de activiteiten in de kinderkamer, de leeftijd van je kind, je budget maar ook met het karakter en de interesses van je kleine spruit. Indien je de toekomstige babykamer decoreert, denk dan goed na of je de komende jaren een make-over plant, de leefwereld van een kleuter is namelijk vrij verschillend van die van een baby.

Het belangrijkste advies voor de kinderkamer decoratie is: bezint eer ge begint, ga niet in het wilde weg kopen. Er is een heel ruim aanbod kinderkamer accessoires, muurstickers en origineel meubilair maar je moet eerst zelf een stijl bepalen, opdat het geen warboel wordt.

Welke kleuren bij kinderkamer decoratie

Voor de muren kies je best rustgevende, zachte kleuren zoals tinten van groen, blauw, roze, pastel oranje en beige. Vermijd dominante, harde kleuren zoals rood, geel en zwart alsook saaie kleuren zoals tinten van grijs. Hou bij de keuze van kleuren rekening met andere decoratie van de kinderkamer zoals muurstickers, houtkleur van het meubilair, enz.

kinderkamer decoratieKinderkamer muurstickers

Muurdecoratie in de kinderkamer kan op verschillende manieren. Wanneer je creatief en voldoende handig bent kan je kiezen voor een echte muurschildering, omdat dit vrij moeilijk is kiezen de meeste ouders voor muurstickers. Voor decoratie van een kinderkamer is er heel wat keuze uit vrolijke maar ook meer abstracte muurstickers, met aangepaste kleuren.

Muurstickers kunnen op verschillende ondergronden aangebracht worden: glad geverfde muren, plastic oppervlakken, ramen, meubels, enz. op voorwaarde dat de ondergrond glad, droog en schoon is. Lees vóór het aanbrengen van een muursticker grondig de instructies

Eenvoudige muurstickers, en de klassieke Disney figuren kan je meestal bij de doe-het-zelf zaak of bij een interieurwinkel kopen. Wil je voor de kinderkamer originele muurstickers kopen of wil je een gepersonaliseerde tekst, dan kan je best terecht bij een gespecialiseerde webshop.

Meubilair voor kinderkamer decoratie

Het belangrijkste meubilair op een kinderkamer bestaat uit het kinderbed, de commode / verzorgingstafel en een kleerkast. Eventueel aangevuld met bureau en/of boekenkast.

Bij de keuze van het meubilair let je vooral op kwaliteit en veiligheid, meubilair in de kinderkamer krijgt het vaak hard te verduren. Kies bij voorkeur voor meubels met afgeronde hoeken, let op met (uitstekende) metalen ornamenten en denk eraan dat je voldoende opslagruimte nodig hebt.
Overlaad de kamer niet met meubilair, als de oppervlakte beperkt is neem dan een kleinere kleerkast of schrap de commode en berg een deel van de baby- of kinderkleding in een andere ruimte op.

Vóór je tot aankoop overgaat bedenk je best hoe je de meubels in de kinderkamer zal plaatsen, maak eventueel een klein grondplan. Hou bij plaatsen van de meubels rekening met eventuele muurstickers, behang of muurschilderingen.
Als je deze voorziet, zorg dan dat je vooral voldoende plaats hebt rond de verzorgingstafel. De ideale plaats voor het bed is in de verste uithoek weg van de deur, zo ziet je kind iedereen die binnenkomt in de kamer wat een meer gerust gevoel geeft.

Maak van de kinderkamer geen opslagplaats, eens een peuter wordt het slapen moeilijker wanneer er bergen speelgoed liggen te wachten.

Accessoires

Waarschijnlijk het leukste aan de decoratie van een kinderkamer is het kopen van accessoires. Op een kinderkamer zijn er wat betreft accessoires onbeperkte mogelijkheden, leuke accessoires zijn onder andere

  • teken / magneetbord waar later de vele ‘kunstwerken’ kunnen tentoongesteld worden
  • kussens, let hierbij extra op veiligheid en kwaliteit
  • een leuk tapijt
  • nachtlampje
  • naambordje voor aan de kinderkamer deur
  • decoratieve mobiel
  • muurstickers

Overdrijf niet met het kopen van accessoires want deze kunnen de kinderkamer erg druk maken wat niet mooi is en op peuter leeftijd voor teveel afleiding zorgt wanneer er moet geslapen worden.

Met deze tips voor de kinderkamer decoratie maken jullie een prettige kamer voor je kleintje.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
more...