Steeds vaker kom je ze tegen, de bamboe hydrofiele luiers. Maar wat is dat nou eigenlijk die bamboe hydrofiele luier? Wat is het verschil met katoenen hydrofiele luiers? En waarom is stof van bamboe beter en duurzamer dan gewoon katoen zoals we al zo lang kennen?

Voordelen bamboe hydrofiele luiers

Stoffen gemaakt van bamboe vezels zijn wel degelijk duurzamer en ten opzichte van katoen heeft bamboe zelfs een aantal betere eigenschappen. Eigenschappen die zeker voor hydrofiele luiers zeer gunstig zijn. Zo zijn de vezels gemaakt van bamboe ronder en gladder. Hierdoor zal de hydrofiele luier gemaakt van bamboe ook veel zachter en gladder aanvoelen.

Dat is erg prettig op de zachte huid van de baby. Daarnaast kan bamboe tot wel 3 keer zoveel vocht opnemen en omdat je hydrofiele luiers en hydrofiele doeken vaak gebruikt als afdroogdoek voor je baby is dit een zeer gunstige eigenschap. Ook is het materiaal zeer licht, maar toch ook heel stevig. Hierdoor weegt het ook wel degelijk minder en zal de bamboe hydrofiele luier veel minder hard gaan pluizen als de gewone katoenen hydrofiele luier.

hydrofiele luiersBamboe is een gewas (eigenlijk een grassoort) wat heel sterk is, het heeft geen pesticiden of insecticiden nodig om te groeien, dat maakt de hydrofiele luier gemaakt van bamboe ook direct hypo allergeen. Bamboe groeit heel snel en is heel krachtig, daarom groeit het dus zonder kunstmatige stoffen. Ook zal het de bodem minder uitputten. Wist je dat een gekapte bamboe, gewoon weer verder groeit? Bamboe kan soms wel 1 meter per dag groeien.

Voor ons geeft het bamboe ook gewoon een mooi viscose materiaal met dezelfde, maar versterkte eigenschappen van katoen. Je hoeft dus niet perse voor bamboe te kiezen, omdat je graag duurzaam wilt leven of zoveel mogelijk duurzame producten wilt kiezen. Ook voor de goede eigenschappen van bamboe vezels is het de overweging waard.

Hydrofiele luiers gebruik je heel veel bij pasgeboren baby’s. De kraamlijst kan zo’n 12-20 stuks adviseren om in huis te hebben. Je gebruikt ze bijvoorbeeld als spuugdoek, handdoek, als onderleggen op het aankleedkussen of als gemakkelijke snelle iedere dag verschoning in het bedje over het hoeslaken. Hydrofiele luiers nemen weinig plaats in beslag en zijn lekker snel droog. Dat komt mooi uit met die enorme hoeveelheden was die er ontstaat zodra je een kleintje krijgt.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Dreumes enZo.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
more...