Deze Engelstalige video toont hoe eenvoudig babymassage kan zijn. Ideaal om je baby en jezelf tot rust te laten komen voor het slapen gaan. Leer zelf hoe je je baby kan verwennen, en je zelf trouwens ook, met de video babymassage.

In de eerste plaats is een babymassage gewoon heel leuk om te doen. Vrijwel elke baby vindt het fijn om gestreeld, gemasseerd en geknuffeld te worden. Massage voldoet niet alleen aan de intense behoefte van kinderen om aangeraakt te worden, maar het biedt ook de gelegenheid om elkaar beter te leren kennen.

Babymassage is woordloos communiceren met je kindje. Hoe reageert je baby op de aanrakingen en wat doe je daar dan weer mee? Een gesprek in lichaamstaal tussen jou en je kindje. Je kindje zal zich veilig voelen en zal de overgang van de veilige en warme baarmoeder naar buitenwereld vergemakkelijken.

“Als je je baby een massage geeft, ben je eigenlijk bezig met het stimuleren van het centrale zenuwstelsel van je kindje”, aldus Tiffany Field, PhD, directeur van het Touch Research Institute van de Universiteit van Miami School of Medicine. “Dat zorgt voor een kettingreactie: De hersenen van je kindje gaan  meer serotonine produceren, een feel-good hormoon, en minder cortisol, een stress hormoon. De hartslag en ademhaling van je baby vertragen en dat leidt tot meer ontspanning.”

Video babymassage

Leer in de video babymassage hoe je ook je eigen baby kan verwennen.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
more...