Met weemoed denk je soms terug aan de periode waarin je een zee van tijd had. Je kon gaan stappen, naar de film en andere leuke dingen doen. Dat lijkt een hele tijd geleden! Nu drukt de verantwoordelijkheid van een veeleisende baan, de zorg voor kinderen en een partner zo hard op je schouders dat je die letterlijk voelt knijpen. Dit is het signaal om je doen wat je eigenlijk wel verdient: verwen jezelf!

Verwen jezelf thuis of elders

Je hebt de keuze om dat thuis te doen of naar een speciaal plekje te gaan en tegen betaling te genieten van de sauna, zwembad en een massage. Maar als dit frequent moet, dan zal je op gegeven moment wel heel diep in je buidel moeten tasten. Daar tegenover staat dat het resultaat van je eigen initiatief thuis even effectief kan zijn en het voordeel heeft dat je, je geld bespaart.

Werk je van thuis en lijkt het je moeilijk om in diezelfde omgeving tot rust te komen? Dat hoeft niet. Er zijn voldoende alternatieven zoals een wandeling in de buurt, een rustig kopje thee zonder telefoontjes te beantwoorden of stukken te lezen en beweging in de vorm van rek- en strekoefeningen en boodschappen halen. De gouden regel is dat je plezier hebt in wat je doet! Verwen jezelf.

verwen jezelfVerwen jezelf en relax

Ben je van ander hout gesneden en werk je niet thuis, dan kan een dagje binnen blijven fantastisch zijn. Dat betekent niet dat je, je op de bank moet opkrullen en of onder de dekens moet kruipen. Nee, er zijn leukere manieren om helemaal relaxed te raken. Te beginnen met een heel lang bad. Dit kan worden voorafgegaan door een reinigend masker. Daar heb je eindelijk dan de tijd voor. Laat je door de warme stralen strelen en alle spanning verminderen.
Een ander wondermiddel is bewust ademen. Door de op en neergaande beweging van je buik in liggende houding gade te slaan, kom je automatisch tot rust. Ga naar elke plek van je lichaam van top tot teen en observeer gedurende enkele tellen, het lichaamsdeel totdat het zich ontspant. Eindig met de beweging bij je navel.

Bezigheid onder de loep

Het komt vaak voor dat mensen een dagje vrij nemen en zich bezig houden met dingen die ze leuk vinden en toch gestrest blijven. Het is dan tijd om die bezigheden even onder de loep te nemen. Met een boek ergens in een hoekje zitten lezen of je vrije dag besteden aan films kijken, heeft niet hetzelfde resultaat als ademhalingsoefeningen doen en wandelen. Door lange tijd in een bepaalde houding te lezen of op de bank te liggen kijken naar films kun je juist bepaalde lichaamsdelen verder laten verkrampen. Het resultaat is dan dat je, je slechter in plaats van beter zult voelen.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
more...