Het is een misverstand om te denken dat baby’s er niet tegen kunnen om op grote hoogtes te zijn. Er worden uiteraard ook baby’s geboren in gebieden die erg hoog liggen. Denk aan Zwitserland of Bogota, de hoofdstad van Colombia. Deze plaatsen liggen op 2600 meter. Op wintersport met je baby is geen probleem als je je goed voorbereidt.
Op wintersport met je baby
Bron foto: Zoover

Waar we voorzichtig mee moeten zijn is de overgang van zeeniveau naar bergniveau. Het is niet goed om bijvoorbeeld met een skilift ineens naar grote hoogte te gaan, maar met de nodige voorzorgsmaatregelen kan je baby wél gewoon gezellig mee op wintersport.

Waar moet je aan denken voor wintersport met je baby:

  • De reis: Reis je met een vliegtuig, geef je baby dan te drinken bij het stijgen en het dalen. Dit voorkomt oorproblemen.Probeer er voor te zorgen dat je baby niet te moe wordt. Dit kan namelijk een risicofactor zijn voor wiegendood.
  • Hoogte: Baby’s die jonger zijn dan 1 jaar kunnen probleemloos mee tot een hoogte van 2000 meter. Als je hoger wilt gaan, moet je eerst minstens 4 dagen op een hoogte verblijven van in ieder geval 1000 meter.
  • Kleding: Trek je baby een warm skipak aan. Neem ook een dekentje mee voor in de wagen of maxi cosi. Zorg er voor dat vooral de oren en handen lekker warm zijn ingepakt.Als je ergens naar binnen gaat moet je deze extra kleren wel even uitdoen.
  • De zon: Zet je baby een zonnebrilletje op tegen de zonnestralen en gebruik een sun block als bescherming voor de huid. Het beste is om een baby zo veel mogelijk uit de zon te houden, zeker op grote hoogten.
  • De kinderwagen: Met een kinderwagen door de sneeuw lopen is geen pretje, ook al zijn er speciale ski’s te huur om onder de wielen te bevestigen.Beter is het om een slee te gebruiken en daar een zitje, of de maxi Cosi, op vast te maken.Gebruik in geen geval een draagzak om uw baby in mee te nemen als je gaat skieen. Een ongeluk is zo gebeurd.
  • Als je baby verkouden is: Tijdens de wintersport zijn oor problemen groter dan thuis. Dit komt door de kou, maar ook door door luchtdrukverschillen. Geef je baby neusdruppels die gemaakt zijn van fysiologisch zout. Als je erg hoog zit is het beter om, als dit kan, naar een lager gelegen gebied te gaan tot je baby’s verkoudheid over is.

Of het leuk is om met een heel klein kind op wintersport te gaan is iets wat voor iedereen anders is en wat je gewoon een keer moet doen om het te weten!

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
more...