Met je baby op vakantie vraagt om meer voorbereiding dan jullie gewend waren zonder kindje. Vakantie is een periode van rust en ontspanning en met de baby erbij moet dat precies zo zijn. Als jullie je goed voorbereiden heb je net zo een zorgeloze vakantie met de baby als toen jullie samen op reis gingen.

Baby op vakantieDit artikel gaat over reizen met de auto, het favoriete vakantievervoermiddel voor gezinnen met kinderen. Als je reist met de auto bepaal je het eigen tempo, waar en wanneer je wilt stoppen en kan je eventueel je reisdoel veranderen als je weer tegen zit of de omgeving tegen valt.

Baby op vakantie met de auto

  • Je kan op zien tegen de lange reis met de auto als je voor het eerst met je baby op vakantie gaat maar met wat aanpassingen moet het goed te doen zijn. Probeer de reistijd in de auto zo goed mogelijk aan te passen aan het slaapritme van je baby.
  • Vertrek beter niet midden in de nacht maar het beste overdag als je baby aan zijn dutje toe is.
  • Vermijd de drukke dagen om te voorkomen dat je uren in de file moet stilstaan.
  • Plan langere stops als je baby wakker is. Dan kan je voldoende tijd aan hem besteden en is het voor jullie ook een pak relaxter.
  • Neem de tijd om met elkaar wat te eten, een wandelingetje te maken of even te spelen. Zo bereid je je kindje voor op de volgende autorit.
  • Spreek samen af telkens 2 uur te rijden en dan een pauze te nemen maar rij gerust verder als je baby nog lekker slaapt.

Een goede voorbereiding

De vakantie met je baby is wel anders dan samen, immers er is nog een derde die aandacht nodig heeft en minder flexibel is dan jullie. Voeding geven, slapen, luier verschonen doe je het best op dezelfde tijdstippen als je thuis gewend bent. Zorg dat je onderweg alles binnen handbereik hebt en je niets onderuit de koffer moet halen als je die nodig hebt.

Wat je zeker onderweg nodig hebt zijn luiers, extra setje kleding, doekjes, potjes kindervoeding, billen cr?me, melkpoeder (als je de fles geeft) en voldoende water. Een handdoek kan handig zijn om je baby tegen de felle zon te beschermen of toe te dekken als het misschien wat frisser is.

Als je zelf rustig bent dan zal je kindje dat merken en zelf ook rustig zijn. Stress en spanning voelt je baby en zal dat zelf dan ook kunnen overnemen. Maak het positief: ?we gaan op vakantie en we maken er een fijne tijd van!?

Baby op vakantie: speeltjes

En zoals thuis kan gebeuren, zal het ook onderweg in de auto kunnen gebeuren dat je baby moeilijk in slaap valt of eerder wakker wordt dan anders. Dat is ook niet vreemd want als je met je baby op vakantie is, is dat toch een andere situatie en een ander ritme. Zorg voor dat je wat speeltjes, een fopspeentje en een klein flesje water bij de hand hebt om hem wat afleiding te geven als dat nodig is.
Zing een liedje of babbel wat met je baby om hem gerust te stellen.

Baby op vakantie: de auto

Zorg er voor dat, voordat je op vakantie gaat, de auto gecontroleerd is en eventueel een onderhoudsbeurt gekregen heeft. Let er speciaal op dat de banden voldoende profiel en de juiste spanning hebben. Vergeet ook niet het reservewiel te controleren en check of alle gereedschap aanwezig is om een wiel te vervangen.

Kijk zeker het oliepeil na en neem reserveolie mee. Het niveau van de koelvloeistof moet tussen min en max staan. Mocht je in panne staan dan zijn een zaklamp, paraplu en werkhandschoenen geen overbodige luxe. Een zeemvel en een spons om de ruiten proberen te maken en een product om insecten van de ramen te verwijderen zijn ook aan te bevelen.

Kinderstoeltje voor met je baby op vakantie

Veiligheid begint ook zeker met een veilig en goedgekeurd autostoeltje. Plaatst het autostoeltje op de achterbank en zet het vast met een driepuntsgordel. Het beste is om je kindje achter de bestuurder te zetten zodat je hem gemakkelijk kunt zien en helpen als dat nodig is. Volg altijd de handleiding.

Als je op de manier voorbereid op vakantie gaat zullen jullie een fijne tijd hebben? Goede reis!

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
more...