Babymaten worden al naar gelang het merk van kleding wel eens verschillend aangegeven, gelukkig hebben wij enkele goede tips bij het kopen van kleding. In het algemeen kan je zeggen dat de maat de lengte van de baby weergeeft.

Maattabel babymaten

Om je te helpen bij het bepalen van de juiste babymaten is hieronder een standaard maattabel opgenomen. Deze tabel geeft een overzicht van de babymaten uitgaande van een kindje met een gemiddeld gewicht en gemiddelde lengte voor de desbetreffende leeftijdscategorie. Die leeftijdscategorie is echter maar een indicatie, niet elk kind groeit even snel of heeft dezelfde lichaamsbouw op die bepaalde leeftijd. Daarom adviseren wij om vooral te kijken naar de lichaamslengte van het kind.

Overzicht van babymaten volgens leeftijd of lengte

Gemiddeld komt deze dan overeen met de volgende babymaten :

Babymaten (lengte) Leeftijd (gemiddeld)
50 pasgeboren – 1 maand
56 2 maand
62 3 maand
68 6 maand
74 9 maand
80 1 jaar
86 18 maand
92 2 jaar
98 3 jaar
104 4 jaar

 

babymatenOnze kindjes worden echter steeds groter waardoor de babymaten op kleding niet altijd goed overeenkomen. Wanneer je een groter kindje hebt dan heb je dus problemen met de leeftijd maten, heb je een dikkertje dan zul je meer moeite hebben met de lengte maten.

Koop daarom voor je baby broekjes met een aanpasbaar taille of een aantrek touwtje, T-shirts mogen wel iets groter zijn en een trui kan ook niet zoveel kwaad wanneer je er een T-shirt onder aandoet.

Een ander trucje dat je kan toepassen om geen problemen te hebben met babymaten is naar de winkel een kledingstuk meenemen dat goed past. Dat leg je dan bovenop een stuk uit de winkel om te vergelijken. Zo vermijd je heel wat miskopen bij babykleding.

Vind hier een handig overzicht van babymaten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
more...