Bij het inrichten van de babykamer is de vloer een belangrijk onderdeel. Kleine kinderen leven namelijk voor een groot deel op de vloer. Ze kruipen, lopen, spelen, rollen, vallen en springen erop. Daarom is het belangrijk dat de vloer praktisch is en tegen een stootje kan. Daarnaast wil het oog natuurlijk ook wat en moet de vloer mooi en tijdloos zijn.
Hoe kies je een vloer voor de babykamer? Wij geven je graag wat inspiratie!

1. Vloerbedekking of tapijt

Hoewel vloerbedekking niet meer zo populair is als vroeger en er steeds vaker wordt gekozen voor een los tapijt in plaats van een volledig bedekkend tapijt, is het wel een kindvriendelijke keuze. Het voelt niet alleen lekker warm aan je handen en voeten, maar het is ook heerlijk zacht om op te kruipen en te spelen.
Je glijdt er niet op uit en het tapijt dempt ook het geluid van speelgoed op de grond. Nadelen aan een tapijt zijn wel dat vlekken moeilijk te verwijderen zijn en dat het tapijt regelmatig moet gestofzuigd worden voor vuil en huisstofmijt. 

2. Houten vloer

Veel mensen vinden een houten vloer of parketvloer heel mooi. Het geeft je huis een warme sfeer en het is tijdloos, wat ook ideaal is voor in de babykamer. Handig is dat een houten vloer makkelijk is schoon te maken. Nadelen zijn dan weer dat het krasgevoelig is en dat een houten vloer vaak ook wat prijziger is. De prijs wordt echter wel gecompenseerd door zijn levensduur want een houten vloer gaat lang mee. 

3. Laminaat

Laminaat lijkt sterk op een houten vloer, maar is een stuk goedkoper. Daarom wordt het veel gebruikt in de babykamer. Het is makkelijk schoon te houden. Wel is laminaat vrij hard als je erop valt, maar gelukkig niet zo hard als tegels. Daarnaast is laminaat gevoelig voor water en vocht waardoor het wat bol kan gaan staan.
Laminaat is ook gevoelig voor slijtage als er veel met speelgoed overheen wordt gesleept, maar dat is grotendeels afhankelijk van de kwaliteit van het laminaat. Tip: Ben je nog op zoek naar laminaat? Neem dan zeker een kijkje bij de Kwantum vloerenafdeling.

4. Tegels

Het grote voordeel aan een tegelvloer is dat je er weinig onderhoud aan hebt en dat is perfect voor kleine speelvogels. Vlekken zijn makkelijk te verwijderen en de vloer loopt ook niet zo snel schade op tijdens het spelen. Er is wel één groot nadeel aan en dat is dat de vloer erg hard is. Mocht je kindje vallen, dan levert dat waarschijnlijk een blauwe plek op. 

5. Gietvloer

Gietvloeren zijn kunststof vloeren. Zoals de naam het al zegt, worden gietvloeren gegoten. Daardoor zien ze er strak uit en passen ze goed in een modern interieur. Leuk is dat je kan kiezen uit enorm veel kleuren en patronen. Een gietvloer is geluiddempend en makkelijk schoon te houden. Mocht er een bekertje omvallen, dan is dat geen probleem. Een nadeel aan een gietvloer is dat ze krasgevoelig is. Ook is het vrij prijzig, maar net als bij een houten vloer wordt dat gecompenseerd door zijn lange levensduur.

Welk type vloer heeft jouw voorkeur?