Bij het aan- en uitkleden van je baby is het vaak een hele worsteling om de kleren aan en uit te krijgen. Het gesjor aan de armpjes en beentjes geeft de baby vaak geen fijn gevoel. Kraamverzorgster Nina de La Croix heeft een aantal goede tips om dit proces wat makkelijker te maken.

Kies comfortabele en ruime kleding

Wat erg belangrijk is, dat je de juiste kleding kiest die voor jou baby comfortabel is. Zo is het beter om een maatje groter te kopen, dan dat de kleding te strak zit. Het is af te raden om harde stoffen te gebruiken, wat voor baby’s vaak niet prettig aan voelt. In plaats daarvan kan je beter kiezen voor ruimere en comfortabele kleding zoals zachte broekjes.

Gebruik de juiste manier van aankleden

Babykleding zoals een romper of een truitje dienen altijd eerst over het hoofd worden aan getrokken. Hierna duw je voorzichtig tegen de elleboog, zodat je makkelijk de armen van je baby door de mouwen kan steken. Wil je, je baby een romper of broek aantrekken dan til je met een hand de babybillen op en kan je met de andere hand de broek omhoog schuiven. Ben je niet zo goed in het aantrekken van kleding over het hoofd bij je baby, dan kan je hier pakjes met knoopjes voor kopen. Het enige wat je dan hoeft te doen, is de baby in het pakje te leggen en knoopjes dicht te doen.

aankleden baby

Bron foto: C&A

Blijf kalm en rustig

Belangrijk bij het aankleden van je baby is vooral dat je rustig blijft. Het aankleden van je baby kan vervelend zijn als deze hard huilt of wild zwaait met zijn armen en beentjes, maar ook dan is kalmte bewaren het beste middel om het alsnog voor elkaar te krijgen. Het aankleden van je baby is ook een kwestie van gewenning, want hoe vaker je het doet hoe beter je erin wordt. Voor je het weet heb je het onder de knie en heb je jouw baby binnen een mum van tijd aangekleed.

Twee kunnen meer dan een

Heb je in het begin moeite met het aankleden van je baby, doe het dan niet langer alleen. Doe dit met zijn tweeën, waardoor het stuk eenvoudiger wordt. Als de baby namelijk wordt afgeleid door de ene ouder, zal hij of zij lang niet zoveel aandacht hebben voor het aankleding proces. Zo kan de ene ouder bijvoorbeeld de duim geven, waar de baby op kan zuigen zodat de andere ouder rustig de baby kan aankleden.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
more...