Voor het algemene voedingspatroon van baby’s in het eerste levensjaar maken we eerst een onderscheid tussen de eerste en de tweede helft van dat jaar. Voeding 4 tot 6 maanden volstaat het om uw baby uitsluitend vloeibare voeding te geven. Dat kan het beste borstvoeding zijn, maar u kunt er als mama uiteraard ook voor kiezen om flesvoeding aan je kindje te geven.

Het spreekt voor zich dat er tal van verschillende voordelen verbonden zijn aan het geven van borstvoeding, maar niet alle mama’s zijn hier voor te vinden. Lees in dit hoofdstuk over vloeibare voeding 4 tot 6 maanden van je baby.

Voeding 4 tot 6 maandenWaarom kiezen voor flesvoeding?

Laat ons in eerste instantie eens in detail ingaan op flesvoeding. Flesvoeding is voor veel mama’s interessant omdat ze door iedereen kan worden gegeven. Niet alleen de mama kan op deze manier de baby voeden, maar ook de papa en de babysitter kunnen je kleintje eten geven. Toch hoeft het één het ander helemaal niet uit te sluiten.
Steeds meer mama’s kiezen er voor om de moedermelk af te kolven. Dit kan goed zijn voor de momenten waarop de mama en de baby niet bij elkaar kunnen zijn. Je baby kan dan genieten van de voordelen moedermelk terwijl het toch probleemloos kan drinken wanneer de mama niet in de buurt is.

De voordelen van borstvoeding

Het is algemeen bekend dat het geven van borstvoeding het beste voor je baby en jezelf is. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat deze vorm van voeden veel verder gaat dan de voordelen van de voeding op zich. Het is inderdaad wel zo dat moedermelk antistoffen bevat die bijvoorbeeld het immuunsysteem van de baby ten goede komen.

Het WHO heeft net omwille van de aanwezigheid van deze antistoffen aangeraden aan mama’s om de eerste zes levensmaanden van de baby exclusief borstvoeding te geven. Op deze manier worden zo optimaal mogelijke resultaten bereikt. Verder in dit artikel zal duidelijk worden dat u het geven van borstvoeding ook indien u dat wenst perfect kunt combineren met vaste voeding.
Tot slot is het geven van borstvoeding ook een vorm van geruststelling voor de baby. De vertrouwensband tussen baby en mama wordt sterker en de baby voelt zich veilig.

Voeding 4 tot 6 maanden overstappen op vaste voeding

Steeds meer ouders vinden het belangrijk om reeds tijdens de eerste zes maanden van het leven van hun baby (deels) over te stappen op het geven van vaste voeding. Op zich is dat geen probleem, alleen uw baby moet klaar zijn voeding 4 tot 6 maanden. Veel ouders proberen dit te forceren, maar dat is geen goed idee.

Zorg er voor dat u een geschikt moment uitkiest om over te stappen op vaste voeding en doe dit in ieder geval altijd wanneer uw baby er helemaal klaar voor is. Kies een rustig en ontspannend moment uit en kijk of uw baby er zin in heeft. Is dat niet het geval, dan is het verstandig om nog even te wachten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
more...