start zwanger worden zwangerschap bevalling baby babynamen forumNieuws

Community

Handig & leuk

Voornamen

Partners

logo - Mooij doopsuiker

Praktisch
Bereken je vruchtbare periode

Met deze tool kan je de meest vruchtbare periode tijdens de menstruele cyclus berekenen. Deze periode wordt ook wel eens het vruchtbaarheidsvenster genoemd.

Om de dag van je volgende eisprong, of ovulatie, te bepalen moet je de gemiddelde lengte van je menstruele cyclus ingeven en ook de eerste dag van je laatste menstruatie.

Al aan een ovulatietest gedacht?

Je kan je vruchtbare periode exact bepalen met een ovulatietest. Zo weet je heel precies wanneer je meest kans hebt om zwanger te worden.

sensitest

De Sensitest midstream is een snelle en betrouwbare ovulatietest voor het bepalen van je vruchtbare dagen, het is terecht zowat de meest verkochte ovulatietest op het internet.

Eerste dag van je laatste menstruatie:


Lengte menstruele cyclus:

Hoe gebruiken

  • Eerste dag van je laatste menstruatie. Dit is de eerste dag van je laatste ongesteldheid, het begin van je cyclus.
  • Lengte menstruele cyclus. De lengte van je menstruele cyclus, neem hiervoor een gemiddelde van de laatste maanden. Indien je dit niet kent vul dan 28 dagen in (gemiddelde bij de meeste vrouwen).
  • Waarschuwing! Deze tool vervangt geen bezoek aan de dokter en geeft enkel een indicatie van de periode waarbinnen je meest kans hebt om zwanger te worden. De tool is zeker niet geschikt om een zwangerschap te voorkomen!

Wat bepaalt het vruchtbaarheidsvenster?

Het vruchtbaarheidsvenster is de meest vruchtbare periode tijdens de cyclus. Dit is van enkele dagen voor tot net na de eisprong.

  • Zaadcellen kunnen tot 5 dagen overleven in de vagina en baarmoeder. Dit is echter in het ideale geval: gezonde (mobiele) zaadcellen, goede pH waarde (zuurtegraad) van het baarmoederslijmvlies, etc.
  • Na de eisprong of ovulatie, dit is 14 dagen voor het einde van de cyclus, kan de eicel slechts gedurende 12 tot 24 uur bevrucht worden.

Er bestaan tests waarmee je meer exact kan bepalen wanneer je eisprong plaatsvindt. Indien je een onregelmatige cyclus hebt kunnen zon ovulatietesten een hele hulp zijn.

 

 

Lees ook meer over...

de geboorte

De geboorte

Hier vind je informatie over de bevalling. Niet alleen een overzicht van de verschillende fasen die aan de geboorte voorafgaan maar ook uitleg over hoe je zoal kan bevallen.

Lees verder ››

babynaam zoeken

Babynamen

Zoek voornamen voor meisje     jongen

die beginnen met

babyplaza community

Babyplaza Forum

Tekst

Ga naar het forum ››

webtv

WebTV

Hier vind je zowel leuke als informatieve video's. Heb je zelf ergens een leuke video gezien die aansluit bij de inhoud van onze website, neem dan zeker contact met ons op.

Lees verder ››

tickers maken

Forum tickers

Via deze pagina kan je een ticker aanmaken die je dan kan toevoegen aan je handtekening onderaan emails of op een internet forum.

Maak je eigen ticker ››