start zwanger worden zwangerschap bevalling baby babynamen forumNieuws

Community

Handig & leuk

Voornamen

Partners

logo - Mooij doopsuiker

Praktisch
Tips om snel te bevallen

Maar weinig vrouwen kijken uit naar een lange bevalling, jij wil dus vast ook snel bevallen. Heb je geen zin om 24 uur in de verloskamer door te brengen? Wij geven je enkele tips voor een snelle bevalling.

Blijf fit en gezond

Een goede conditie en getrainde spieren doen de bevalling sneller verlopen. Blijf daarom tijdens je zwangerschap, en als voorbereiding op de bevalling, voldoende bewegen. Als je niet sportief bent kan je kiezen voor een zwangerschaps-sport op maat, wat dacht je van zwangerschapsyoga of aquagym?

Je bevalling voorbereiden

Zwangerschapslessen zijn er met een reden: je leert er correct ademhalen, posities en alternatieve methoden om je weeën door te komen, en je traint er je bekkenbodemspieren. Wie geen zin heeft in de klassieke lessen kan uiteraard ook voor zwangerschapsyoga of aangepaste aquagym kiezen. De voorbereiding van je bevalling is heel bepalend voor het vlotte verloop van de geboorte.

Laat de tijd sneller gaan

Zorg dat je tijdens de bevalling wat te doen hebt, zo gaat de tijd sneller vooruit. Wandel eens rond, neem een ontspannende douche, speel een dom spelletje op je iPad,... wat je zelf leuk vindt.

Eten en drinken

Voorzie enkele kleine snacks voor tijdens de bevalling, deze geven je een extra energieboost. Eet niet teveel en vermijdt vetten of moeilijk verteerbare voedingsmiddelen.
Drink zeker voldoende water, zo blijven je spieren goed werken en gaat de bevalling eens zo snel.

Bad of douche

Pijn maar ook stress doen je spieren samentrekken, dit vormt een belangrijke vertraging tijdens de bevalling. Een warme douche of bad helpen dit verlichten, in principe kan je in bad of in de douche zolang je niet aan een infuus ligt (epidurale).

Massage

Zet je partner of, als je daarvoor kiest, je doula aan het werk. Een massage ontspant je spieren, vermindert de pijnreflex naar de hersenen en zorgt ook voor wat afleiding. Niet iedereen geniet van een massage, het kan zijn dat je hiervoor overgevoelig bent.

Blijf niet liggen

De zwaartekracht helpt mee, dus wandelen en staan maar blijf niet heel de tijd in dat kraambed liggen. Wat de zwaartekracht doet moet je zelf niet doen.

Geen epidurale

Helaas, bevallingen met epidurale duren langer. Door de verdoving kan je zelf minder meewerken en ben je dus verplicht de geboorte af te wachten.

Ademen maar

Net als bij topsporters is ook voor bevallende dames de ademhaling cruciaal. Een goede ademhaling zorgt voor een snellere bevalling.

Laatste update: 02-Aug-2012terug

 

 

Lees ook meer over...

babynaam zoeken

Babynamen

Zoek voornamen voor meisje     jongen

die beginnen met

babyplaza community

Babyplaza Forum

Tekst

Ga naar het forum ››

baby

De Baby

Hier helpen we je op weg bij het samenstellen van de babyuitzet of geboortelijst. Weet je nog niet te kiezen tussen wegwerp of katoenen luiers.

Lees verder ››

tickers maken

Forum tickers

Via deze pagina kan je een ticker aanmaken die je dan kan toevoegen aan je handtekening onderaan emails of op een internet forum.

Maak je eigen ticker ››

webtv

WebTV

Hier vind je zowel leuke als informatieve video's. Heb je zelf ergens een leuke video gezien die aansluit bij de inhoud van onze website, neem dan zeker contact met ons op.

Lees verder ››